DRAMMEN: – Ja, nå er 95 prosent av stemmene i Buskerud talt opp, så nå er mitt mandat sikret, sier en lettet Masud Gharahkhani til Drammens Tidende.

Men noen særlig jubel var det ikke, til det gjorde Ap et for dårlig valg. Mens Gharahkhani håpet å komme inn på Stortinget som representant for et regjeringsparti, blir han nå opposisjonspolitiker. Og det har han erfaring med fra Drammen bystyre.

Stortingskomité

– Hvilken komité på Stortinget ønsker du deg?

– Det har jeg ærlig talt ikke tenkt på, alt har dreid seg om å sikre tredjemandatet for Ap.

– Men du har vel noen preferanser i politikken?

– Jeg har min yrkesbakgrunn fra helsesektoren, som radiograf, og jeg har to perioder fra kommunepolitikk. Jeg ønsker å kjempe for Drammen og drammensområdet, så helse- og sosialkomiteen eller kommunalkomiteen kunne jeg tenke meg, sier Buskeruds første faste stortingsrepresentant med innvandrerbakgrunn.

Gleder seg over Drammen

Opprinnelig hadde Buskerud Ap som mål å få inn fire representanter og et regjeringsskifte. De fikk inn tre, og ingen statsminister Støre. Likevel finner Gharahkhani noe å glede seg over.

– Vi ble det største partiet i Drammen, ikke minst takket være god innsats fra AUF.

– Hva gjør du nå?

– Først skal jeg ringe min kone, hun er spent på om jeg ble valgt inn. Så skal jeg at en øl med de AUF-erne som er igjen på valgvaken.