DRAMMEN: – Dette blir jevnt, men det var ventet, sier Masud Gharahkhani, tredjekandidat for Buskerud Arbeiderparti.

På landsbasis taper Ap fem mandater, men om Masud blir en av dem som rammes er det altfor tidlig å si noe om.

– Vi må se forhåndsstemmene for Buskerud først, sier Gharahkhani til Drammens Tidende.

Stille

For det var stille mens programlederen på NRKs valgsending gikk gjennom prognosene for hvert enkelt parti.

– Dette er tidlig, jeg har fortsatt håp om at prognosen fra Norsk Regnesentral treffer, sier Lise Christoffersen, andrekandidat for Ap.

Stemningen er som sagt laber og forsiktig, men fortsatt er deltakerne på Aps valgvake optimister, og håper at opptellingen utover kvelden og natten vil gå i deres favør.

Takket

Før valgsendingene startet var imidlertid stemningen stor. Både Lise Christoffersen og Martin Kolberg takket sine partivenner for innsatsen i valgkampen.

– Vi har gjennomført en god valgkamp. I 90 år har vi vært landets største parti, og det vil vi fortsatt være, sa Kolberg til stor applaus fra et fullsatt Folkets Hus.

Både Kolberg og Christoffersen takket spesielt ungdommene fra AUF for sin innsats under valgkampen, og delte likeså godt ut 30 roser til ungdommene, som var plassert på et langbord i midten av lokalet.

Stortingets eldste

– Jeg føler meg fortsatt som en AUF-er, selv om jeg fra i kveld er Stortingets eldste, sa Kolberg.

– Som Martin sier, en gang AUF-er, alltid AUF-er. AUF har stått på sent og tidlig, høyt og lavt, fjernet torner fra roser til hendene var såre og løftet banankasser til ryggen sa nei. Så, derfor en rose til hver og én av dere, sa Lise Christoffersen.

Kolberg benyttet også anledningen til å takke de tre sentrale i fylkeslaget, leder Bjørn Tore Ødegården, fylkessekretær Kristian Kirkerud og medarbeider Petter Dreier.