DRAMMEN: Valgdagsmålingen skapte jubel på valgvaken til Frp på Lauritz i Drammen. Resultatene som ble talt opp i de to første timen etter at valglokalene stengte dørene skapte jubel og fikk smilene på plass. Drammens fungerende varaordfører var inne på Stortinget hele kvelden og med over 17 prosent i Buskerud kaprer han det siste mandatet, før utjevningsmandatet.

– Valgresultatet er mye bedre enn jeg var forberedt på, sier Lavrans Kierulf. Han var forberedt på å forsøksvis snakke «mot til dem som er på valgvake». Isteden er det jubel, brede smil, stor optimisme og to fra Frp fortsatt på Stortinget. Frp ligger an til å gjøre et valgresultat i Buskerud opp mot resultatet for fire år siden.

Ønsker samferdsel

Øverst på Jon Helgheims ønskeliste for komiteer på Stortinget står samferdselskomiteen. Deretter har han helse og kultur på de to neste plassene.

– Det er samferdsel og helse jeg føler at jeg kan best og som jeg på mange måter har jobbet mest med. Men for all del, det er mange spennende komiteer, sier Helgheim.

Han vil ikke kutte ut lokalpolitikken.

– Jeg er blitt veldig glad i lokalpolitikken. Jeg ønsker å fortsette i bystyret og kombinere det med Stortinget, sier han.

Går å kombinere

– Det er mulig å kombinere stortingsplassen med lokalpolitikk, men da bør han gå ut av formannskapet, sier Ulf Erik Knudsen. Han gikk selv ut fra formannskapet da han ble valgt inn på Stortinget.

– Det blir for tøft ellers, sier Knudsen som mener han klarte å delta på omtrent halvparten av bystyrets møter da han satt på Stortinget.

– Vi er veldig glade i Helgheim. Han er en flink politiker, sier Knudsen.

– Vårt lokale mål har hele tiden vært to på tinget: Morten Wold og Jon Helgheim. Vi kan gratulere Jon Helgheim med stortingsplassen. Slik introduserte Lavrans Kierulf den nye stortingsmannen på valgvaken på Lauritz 40 minutter etter at valglokalene stengte dørene.

Knallbra tall

– 17,4 prosent er knallbra etter fire år med regjering.  To på tinget fra Buskerud har vi jobbet veldig hardt for. Det har vært en stor glede å reise rundt på valgkamp i hele fylket, sier Helgheim.

– Valgresultatet viser at vi ikke har hatt slitasje. Jeg tror folk har lagt merke til at vi har gjort en god jobb, sier Morten Wold.

Han trekker også fram partiets to helt sentrale politikere, partileder Siv Jensen og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug da han skal forklare resultatet.

– Alle liker en smilende partileder og folk vil at vi skal fortsette vår restriktive innvandringspolitikk, sier Wold.

– Valgslitasje – det er for sosialister, sier Helgheim.

Drammens Tidende kommer med mer.