DRAMMEN: Høyre får hele 47,8 prosent, mens Ap får 31,4 prosent av stemmene, etter at de første 6692 stemmene i Drammen er talt opp.

Del på Facebook

Det betyr at Høyre kan gå mot et historisk godt valg i Elvebyen.

Ikke siden 1979 har partiet fått over 40 prosent. Den gangen ble det endelige valgresultatet 40,3 prosent, som hittil har vært det beste resultatet for Høyre i Drammen, men Ap var størst med 42,2 prosent av stemmene.

Høyre-jubel

Da resultatet fra de første forhåndsstemmene ble offentliggjort, sto jubelen i taket på Høyres valgvake i Drammens Teater.

– Dette er helt fantastisk. Er ufattelig sterkt tall, jublet ordfører Tore Opdal Hansen (H) da han entusiastisk fortalte at Høyre hadde fått 47,8 prosent av forhåndsstemmene i Drammen.

De 50-talls fremmøtte hoppet av stolene. Det var et tall høyere enn de hadde drømt om.

– Tore, kjempebra jobbet! ropte Unge Høyre stemmene.

Opdal Hansen holder fast ved at alt over 35 prosents oppslutning er han fornøyd med, det til tross for at han har hatt meningsmåling så høyt som 48 prosent.

– Vi gjorde et kjempegodt valg i 2007, da vi fikk 35,8 prosents oppslutning, påpeker han.

– Nå har vi gjort den beste valgkampen noensinne, og vi har fått vist fram vår politikk, sier han.

Selvtilliten er altså på topp på Høyres valgvake i foajeen i Drammens Teater. Valgkampleder Egil Ax følte seg trygg på at det borgerlige flertallet holder.

– Ja, det holder godt. Det blir spennende å se hva det blir det slutt, sier Ax som melder om en puls på ca. 230.

Fremgang for Ap

– Det er en fremgang fra valgresultatet i 2007. Nå er vi opptatt av å vente på det endelige valgresultatet, sier Masud Gharahkhani.

Han vil ikke gi flere kommentarer før det endelige resultatet.

– Vi har gjort en offensiv valgkamp til tross for alt som har hendt. Mange har brukt stemmeretten, rekordmange har forhåndsstemt.

Gharahkhani ønsker ikke å kommentere at Høyre får nesten halvparten av forhåndsstemmene i Drammen.

FØLG VALGET I DRAMMEN HER.