Tore Opdal Hansen og Høyre kan konstatere et historisk valgresultat i Drammen, og kan styre alene i bystyret de neste årene hvis de vil.

Del på Facebook

Aldri før har Høyre gjort det bedre.

Da alle kretsene var talt opp hadde partiet sopt inn hele 49, 7 prosent av stemmene og får 25 mandater i bystyret.

HER KAN DU SE TALLENE FRA DE ULIKE KRETSENE

Samarbeid

- Det er en fantastisk tillitserklæring som byens innbyggere har gitt Høyre i Drammen, og som de har gitt meg. Vi er veldig ydmyke i forhold til dette, sa en fornøyd ordfører da resultatet ble kjent på valgnatten.

Selv om Høyre nå har rent flertall er de ifølge Opdal Hansen innstilt på å fortsette samarbeidet med Frp, KrF og Venstre.

- Vi har tradisjon for å samarbeide i Drammen, men vi har jo det valgresultatet vi har. Vi vil ikke kutte noen samarbeidsliner til Frp, KrF og Venstre, sier Opdal Hansen tirsdag morgen.

Høyre skal nå i samtaler med de andre partiene.

SLIK FORKLARER ERNA BRAKVALGET

 

SE RESULTATENE HER

 

Ap har ligget an til å gjøre et solid valg, men når sluttresultatet foreligger, gjør Ap og ordførerhåpet Masud Gharahkhani det dårligere enn Hilde Klæboe, som var partiets listetopp ved forrige valg.

Ap får 29,2 prosent av stemmene, en tilbakegang på 0,9 prosent siden valget i 2007. De beholder samme mandatfordeling på 15.

-Vi hadde håpet å gå fram, så dette er vi ikke fornøyd med, sier Lise Christoffersen.

LES ALT OM VALGET HER

Drammen Ap har pleid å ligge over landsgjennomsnittet i kommunevalg, så forventningene var store da det ble kjent at Ap hadde gjort et godt valg på landsbasis. Ap har også ligget over 30 prosent på flere målinger den siste tiden.

-Masud har gjort en formidabel jobb. Nå får vi bare drive en aktiv opposisjonspolitikk de neste fire årene, sier Christoffersen.

Hun minner om at også hun tapte kampen om ordførerkjedet den første gangen hun prøvde i 1991. Fire år etter gikk det imidlertid Aps vei.

-Masud har et mye bedre utgangspunkt nå enn jeg hadde. Nå må vi bruke neste periode på å synliggjøre for sentrumspartiene at de ligger mye nærmere oss enn Høyre, sier Christoffersen.

-Ap har kommet tilbake før, understreker hun.

SE BILDEGALLERI FRA VALGVAKENE HER.

Krise for Frp og SV

Frp går på en skikkelig smell i Drammen, og får bare 9 prosent av stemmene, en tilbakegang på hele 8,6 prosentpoeng siden forrige valg.

Det betyr at partiet står ribbet tilbake i bystyret med  bare fire bystyrerepresentanter.

Også SV gjør et svært dårlig valg i Drammen og mister to av sine tre mandater i bystyret. Det betyr at gruppeleder Rune Kjeldsen må stille alene de neste fire årene.

FRANK AAREBROT OPPSUMMERER VALGET

 

Solid oppgang for Venstre

Venstre har gått opp og ned på meningsmålingene, men gjør et godt valg i Drammen.

Partiet er nå større enn SV med 3,7 prosent og to mandater i bystyret. KrF får 3 prosent, og beholder sine to mandater.

(artikkelen fortsetter under tabellen)


 

Slik blir mandatfordelingen i bystyret:

Høyre: 25

Arbeiderpartiet: 15

FrP: 4

SV: 1

KrF: 2

V: 2

Totalt: 49

SLIK FEIRET DE HOS HØYRE I NATT

 

Hva syns du om resultatet? Si din mening i kommentarfeltet:

 


drammen