HURUM: Høyre gjør det langt bedre enn ved forrige valg. Så langt når forhåndsstemmene er telt opp viser tallenes tale at Høyre så langt har 247 stemmer. Ap har så langt fått 207 stemmer, mens Frp har fått 64 stemmer. Sv har fått 38 stemmer mens V har fått 34 stemmer. KrF har så langt fått 30 stemmer, Sp har fått 24 og pensjonistpartiet har fått 12 stemmer.

Del på Facebook

Da forhåndsstemmene til dagens kommune- og fylkestingsvalg var klare klokken 21 ble det klart at langt flere har benytte seg av muligheten til å stemme på forhånd enn tidligere år.

Hele 693 forhåndsstemmer er så langt telt opp. Det er en betydelig økning fra forrige kommunevalg for fire år siden da 510 stemte på forhånd.

– Det er en betydelig økning fra forrige kommunevalg. Det ser vi også i resten av landet, sier Tora Sandnes ved politisk sekretariat i Hurum kommune.

Ved forrige kommunevalg fikk Ap 167 av de i alt 510 forhåndsstemmene. Høre fikk 110 og Frp fikk 107. Venstre fikk 46 stemmer og Sv dro inn 37 stemmer.

– Forhåndsvalget gir retning på valget, men ikke det endelige resultat. Forskjøv seg med tre fire prosent. Det gir i det miste en trend, sier Hurumordfører Anne-Hilde Rese.


FØLG VALGET I HURUM HER.