Kveldens valg blir derfor en av de store styrkeprøvene som engasjerer nesten hele redaksjonen. Vi skal følge alle kommunene, og det er bare et par timer fra valglokalene stenger til resultatene er klare og avisen går i trykken. I tillegg vil vi rapportere fortløpende på dt.no.

Del på Facebook

FØLG DET LOKALE VALGET TIME FOR TIME HER


I natt skyver vi på deadline for å få med resultatene i mange av kommunene. Konsekvensene er at noen få av abonnentene, som får avisen levert av Posten, risikerer at avisen ikke når fram i tide. Hvis det skjer, legger vi en komplett utgave av avisen digitalt på dt.no, slik at alle abonnentene kan få lese den. Vårt viktigste mål hver dag er å rekke alle postkassene i tide, men på valgnatten må vi tøye strikken fordi det er meningsløst å ikke få med valgresultatene.
 Valgdekningen har vært en av årets styrkeprøver for oss. Vi har fulgt valget bredt i alle kommunene med egne reportasjer, kommentarer og prognoser. Naturlig nok har det blitt mest oppmerksomhet på Drammen, men i år har vi også klart å følge valgkampen tettere i de store kommunene, blant annet med egne ordførerdueller i Øvre og Nedre Eiker og Lier.

FORTSATT USIKKER PÅ HVA DU SKAL STEMME? SE VÅRE ORDFØRERDUELLER

Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på valgkampdekningen. Men det er umulig å gjøre alle fornøyde når det er så mange kommuner og så mange partier. Vi har prøvd å speile bredt politisk, men speiler også de to partiene som har klart størst oppslutning og preger valgkampen mest. Drammens Tidende er uavhengige av partier og interesser. I en litt opphetet valgkampstemning har det kommet noen få anklager om at vi favoriserer Høyre eller Ap. Vi tar alle innspill på alvor, men anklagene er jevnt fordelt og speiler primært at mye står på spill for begge parter.

LES OGSÅ: Jens gir alt i valgkampinnspurten

Årets valgkamp kommer rett etter den verste terroraksjonen i vår historie. Det har preget valgkampen. Men det er en styrke for samfunnet at valgkampen har vært tilnærmet normal. Terroren rammet hardt blant de yngste og mest engasjerte, og deltakelsen i skolevalgene kan tyde på at det har økt den politiske interessen. Noe av de spennende i kveld er derfor ikke bare partienes resultater, men om flere bruker stemmeretten og ikke minst blant førstegangsvelgerne som har hatt den laveste valgdeltakelsen.

LES OGSÅ: Lavrans (Frp) og Nicoline (Ap) stemte på hverandre