- Bakgrunnen for angrepene gjør at jeg har fått en sånn indre glød, som gjør at jeg vil fortsette med politikken mer enn noen sinne, sier lederen av Buskerud AUF, Niclas Tokerud.

Del på Facebook

I filmen «Ungdommens svar på angrepene mot Norge 22.07.2011» forteller han og de andre fylkeslederne i ungdomspartiene i Buskerud hva angrepene har gjort med dem, både som mennesker og som politisk aktive.

Filmen ble til som et initiativ fra journalist i Drammens Tidende, Inger Lise Uhlen.
Sammen med mediegrafikerlærling, Anja Charlotte Markussen, har hun både snakket med ungdomslederne og vært ute på gaten for å snakke med førstegangsvelgerne. Nå håper hun filmen vil inspirere til debatt. tOgså redaktør i Drammens Tidende, Geir Arne Bore, håper filmen vil inspirere ungdom og være et godt alternativ til skoledebatten. Blir den godt mottatt ser han ikke bort fra at Mediehuset vil komme til å jobbe tettere mot de videregående skolene i distriktet fremover.

- Dette er en start for oss. Det er ikke gitt at politikk og samfunnsdebatt klarer å engasjere. Dette kan være en måte å gjøre det på som kan fungere.

Den 12 minutter lange filmen er et samarbeid mellom Drammens Tidende, fylkeskommunen, NRK og Laagendalsposten.