SVELVIK: Spillet om hvem som skal få de fremste posisjonene i Svelvik-politikken tok en høyst uventet dreining sent i går kveld.

Det ligger an til at Andreas Muri fra Høyre blir ordfører, takket være et valgteknisk samarbeid med Arbeiderpartiet. Da blir Mads Hilden fra Ap varaordfører.

Høy dramatikk

For bare halvannet år siden var det dramatisk da ti av 25 presentanter skrev under et brv der de uttrykte sterk mistillit til rådmann Gro Herheim - på grunn av hennes håndtering av skolenedleggelsene i Svelvik. En av de ti var Mads Hilden, og han fikk av partiformann Andreas Muri beskjed om å pakken sakene sine og forlate Høyre. Årsaken som ble oppgitt var at å underskrive et slikt brev ikke var forenlig med linjen Høyre sto for.

Så blir først Mads Hlden uavhengig reprsentant, og en relativt kort stund senere, melder han overgang til Ap, og blir senere partiets ordførerkandidat.

Høyst uvanlig samarbeid

Mandag kveld sprang bomben om at de to tidligere rivalene har funnet hverandre. Dermed er det duket for et høyst uvanlig samarbeid - på tvers av de ideologiske skillelinjene.

Inge Høyen fra Senterpartiet var en av kandidatene til å bli ordfører. Den andre var Jonn Gunnar Lislelid fra De Uavhengige. Sammen med Venstre hadde de snekret en plattform som ga et flertall på 15 representanter. Men nå er den plattformen ikke verdt noe lenger.

Vraket vinnerne

- Valgets klare vinnere - De Uavhengige og Senterpartiet, ser ut til å bli vraket av Høyre. Vi gikk til sonderinger med med den klare oppfatninmg at velgerne gjennom valgresultatet uttykte et tydelig ønske om kontiniutet i den politiske ledelsen og en videreføring av den kursen vi har stått for. Vi vil sterkt beklage hvis dette blir det endelige resultatet, sier Inge Høyen fra Sp til dt.no.

Han legger til at koalisjonen han representerer ikke har lukket dørene - hvis Ap og Høyre skulle bestemme seg for å se på saken med nye øyne.