I begynnelsen av 2017 begynte fylkessammenslåingene i Norge. De fortsatte i 2018 også i 2020.

Da Buskerud, Akershus og Østfold ble sammenslått til Viken, mente jeg at det kom til å bli rart å bo i det nye, store fylket. Jeg kan være ærlig, i begynnelsen av fylkessammenslåingene rundt om i Norge var jeg litt usikker. Men, jeg så at de nye fylkene ville bli mer fremtidsrettede og bedre for Norge enn mindre og hjelpeløse fylker. Fylkessammenslåingene vi har i Norge i dag er for det fremtidige Norge (fremtids-Norge).

Min mening er at vi bør avskaffe fylkeskommunene/fylkesordningen i Norge. De har for mye makt og er overflødige. Det er også unødvendig med tre forvaltningsnivåer her i landet. Men – i denne omgang er altså den beste løsningen en fylkessammenslåing.

Det jeg synes er trist er at det nå er så konservativt når det kommer til forandringer som egentlig fryder, forandringer som man ikke tør la utvikle seg. Nyvinningene skal fjernes umiddelbart. Jeg selv mener det er nok med to forvaltningsnivåer, kommune og stat, men at veien vi går forbereder for nye generasjoner.

Hvorfor trenger vi de nye fylkene? Jo, først og fremst for å kunne kunne ferdes enklere kollektivt og for en bedre skole med et større spekter av og flere læreplasser.

LES DT-KOMMENTAR:

Les også

Bye Bye Viken. Men er det virkelig dette skattepenga våre skal gå til?

Jeg synes det er meningsløst av Senterpartiet å bruke nei til Viken og nei til kommunesammenslåingene som et valgkampløfte. Da bruker du et valgkampløfte til å kaste mye penger ut av vinduet. Penger som kan brukes til mye viktigere ting enn å oppløse Viken og Troms og Finnmark. Dette er jo skattebetalernes penger. Penger som kan brukes til medisiner, helsehjelp, forsvar og utdanning.

Men nei da, Sp og Ap vil bruke det til å oppheve fylker.

Disse fylkene ble sammenslått: Hordaland og Sogn og Fjordane til Vestland, Aust-Agder og Vest-Agder til Agder, Vestfold og Telemark til Vestfold og Telemark med en o g i det offisielle navnet, Oppland og Hedmark til Innlandet, Buskerud, Akershus og Østfold til storfylket Viken og Troms og Finnmark til Troms og Finnmark med den samme endring som Vestfold og Telemark med en o g mellom navnet. Dette ble vedtatt på Stortinget.

Til slutt vil jeg si at det alltid er to sider av en sak. Vil folk ha penger til sykehus, utdanning og forsvar eller bruke folkets penger på å avvikle en ganske ny og ferske fylkesinndeling? Fylkene har jo ikke fått forsøke å utvikle seg.

Jeg er for de nye fylkesinndelingene så lenge vi har fylkesinndelinger i Norge.

DEBATTEN OM VIKEN:

Les også

Er det grunn til å tro at veiene og de videregående skolene blir bedre hvis Viken deles opp?

Les også

Ny regjering vil nok oppløse Viken, men blir det slik Ap eller Sp vil?

Les også

Sp mener oppløsning av Viken er en god ide. Jeg spør hvorfor det?

Les også

Hva er viktigst? Oppløse Viken eller bidra til grønt skifte i India?

Les også

Hvorfor ble vi ikke spurt om misfosteret Viken?

LES OGSÅ: