Her styrtregnet det i natt

Foto:

Meteorologisk institutt varslet store lokale nedbørsmengder natt til i dag. I Drammen styrtregnet det en time, men det kom ikke så mye nedbør som fryktet.

DEL

DRAMMEN: Sørlandet fikk sin overdose, og vi fryktet også værkaos i vårt distrikt.

Meteorologisk institutt varslet 25 millimeter nedbør per time med nedbør, og mellom 30 til 50 mm per tre timer, men med store variasjoner.

Så ille skulle det ikke bli. Mandag morgen ringer vi instituttet for å få fakta på bordet.

– Vi har vel ikke slått noen rekorder på seks, sju timers nedbør, men det har vært store nedbørsmengder, sier Jan Inge Hansen, meteorologikonsulent ved Meteorologisk institutt.

LES OGSÅ: Her kom det 80 millimeter regn i helgen

14,4 millimeter på en time

Det er målestasjonen på Åssiden (Berskog) som har registrert de største nedbørsmengdene i vårt distrikt.

– Siden midnatt har det kommet 22,7 millimeter nedbør her. Men mellom klokken fem og seks om morgenen kom det 14,4 millimeter. Det er den timen det har kommet mest regn i drammensområdet, sier Hansen.

Og denne mengden faller inn under kategorien «store nedbørsmengder».

– Vi sier at over 20 millimeter i løpet av 24 timer er noe vi kan definere som store nedbørsmengder. Og det er spesielt timesverdien på 14,4 som er veldig stor, sier Hansen.

Det er ikke varslet like kraftig nedbør de nærmeste dagene.

LES OGSÅ: I kveld stenges Blichs gate

Intet nytt varsel

– Vi får inn nedbør i morgen også, men det blir nok ikke like kraftig. Vi har ikke sendt ut varsel om store nedbørsmengder i morgen, sier Hansen som melder at onsdagen kan bli en dag med til dels pent vær.

– For denne gangen er nok det aller verste over.

Artikkeltags