Varsler flere minusgrader: – Denne uken blir kaldere enn vanlig i starten av november

INGEN SNØ ENNÅ: Ifølge meteorologen kan det bli en stund til snøen kommer hit.

INGEN SNØ ENNÅ: Ifølge meteorologen kan det bli en stund til snøen kommer hit. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Men det er trolig en stund til vi får snø i drammensdistriktet.

DEL

DRAMMEN: Forrige uke ble det varslet om at snøen kunne komme denne uken. Værprognosene endret seg, og inntil videre har de fleste i drammensdistriktet sluppet unna hvitt dekke på bakken.

De siste dagene har værvarslene vippet mellom opphold og snøvær.

– Det stemmer at prognosene har vært forskjellige de siste dagene. Det kommer nedbør fra sør, men det ser ut til at dette feltet stopper før det kommer til Drammen, forteller Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Drammens Tidende.

Beboere på Konnerud har allerede så vidt fått kjenne på snøen i høst. Natt til 4. oktober la snøen seg i denne bydelen. Da snødde det såpass mye rundt Kongsberg at E134 ble stengt en periode.

– Drammensdistriktet vil slippe nedbør de neste dagene. Det blir skyer, og dersom det skulle komme nedbør vil det være av ubetydelig mengde, forklarer meteorologen.

Ifølge Alsvik Walløe kan det bli en stund til snøen kommer hit.


Flere minusgrader

Prognosene for den kommende uka, viser at gradestokken vil synke ned til de blå tallene - og trolig bli der store deler av uken.

Minusgradene betyr derfor at snøfall fra himmelen ikke kan utelukkes helt denne uken.

– Det blir kaldt vær framover. Det betyr at dersom noe av dette ubetydelige nedbøret skulle vise seg, kan det komme i hvit form.

Alsvik Walløe varsler om at det fra midten av uken vil bli kaldere.

– Denne uken blir kaldere enn gjennomsnittet i starten av november. Fra midten av uken vil dagtemperaturen ligge under null grader, forklarer meteorologen.

– På tross av at det blir kjølig, blir været ganske fint. Spesielt fra tirsdag og utover er det gode sjanser for å se solen.

– Blir det noen utfordringer i trafikken som følge av kulden?

– Det er så tørr luft at det neppe blir glatte veier. Men som alltid når det er vinter og minusgrader, er det viktig å passe ekstra på, sier Alsvik Walløe.

LES OGSÅ:

13 av 18 leiligheter er ikke solgt

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken