Stille før stormen – mer regn i vente

REGNET KOMMER: – Det kan bli intenst med nedbør i perioder søndag morgen, sier statsmeterolog Terje Alsvik Walløe.

REGNET KOMMER: – Det kan bli intenst med nedbør i perioder søndag morgen, sier statsmeterolog Terje Alsvik Walløe. Foto:

Det har kommet store mengder nedbør i løpet av natten i drammensdistriktet. Ja, det er opphold nå, men mer er i vente.

DEL

DRAMMEN: Fredag sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel grunnet store nedbørsmengder i løpet av få timer for blant annet Buskerud natt til lørdag. Faktisk spådde de så mye som 70 mm i løpet av tolv timer. Det resulterte i farevarsel på oransje nivå, som er det nest høyeste.

– Det har kommet en god del regn i drammensdistriktet. Ved vår værstasjon på Solbergelva ble det registrert 40 millimeter nedbør i løpet av tre-fire timer natt til lørdag. Det er det høyeste registrerte i drammensdistriktet, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

På Konnerud kom det 35 millimeter, mens det på Berskog kom 19 i løpet av natten.

Det var ventet at nedbøren ville skape kaos i distriktet. Det har den på ingen måte gjort.

– Natten og morgenen har faktisk vært veldig rolig for vår del, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth.

LES OGSÅ: Store mengder vann i veibanen

– Veldig vekslende

– Nå er det er ikke lenger så ille som fredag kveld, men været er veldig vekslende og nedbøren vil variere veldig i styrke gjennom helgen, sier Alsvik Walløe.

– Nå er det en sone med lettere vær som passerer inn mot ettermiddagen. I løpet av dagtimene lørdag vil det derfor være oppholdsvær med muligheter for sol, sier han.

Det verste ser ut til å ha passert, men det er mer nedbør i vente før vi tar fatt på en ny uke. Alsvik Walløe sier at det er tre værsystemer som beveger seg rundt drammensdistriktet – én har passert, mens to er fortsatt på vei.

Natt til søndag er det nemlig ventet omtrent 20 millimeter regn, ifølge meteorologen. Det er også ventet regn på morgenkvisten.

– Det kan bli intenst med nedbør i perioder søndag morgen. Det blir altså en veldig våt start på dagen, men utover vil det igjen bli lettere vær med muligheter for sol, sier han.

LES OGSÅ: Bil med tilhenger kjørte seg fast i rundkjøring

– I grenseland

– Blir det sendt ut nytt farevarsel i løpet av helgen?

– Værsystemet som vil komme i løpet av kvelden og natt til lørdag er i grenseland til gult nivå, som er det laveste. Akkurat nå ser ikke ut til å bli noen farevarsler fra vår side, men det varierer veldig, sier han.

Farevarsel på gult nivå innebærer 30–40 millimeter i løpet av seks timer.

Ifølge meteorologen vil søndagskvelden og natt til mandag by på mye av det samme som sammen natt til søndag. Mandag derimot er det gode muligheter for sol og opphold.

LES OGSÅ: Dette bør du gjøre før regnværet starter

Artikkeltags