Slapp helt av, sommeren kommer tilbake

Badeværet kommer tilbake allerede til helga.

Badeværet kommer tilbake allerede til helga. Foto:

Selv om det har vært et skikkelig værskifte over natta, trenger du ikke bekymre deg. Det blir varmere temperaturer igjen.

DEL

DRAMMENSDISTRIKTET: I dag våknet vi opp til et skikkelig ruskevær i drammensdistriktet, etter en lang periode med solskinn og høye temperaturer.

For noen var det kanskje deilig med et værskifte, mens andre kanskje har fått sommerabstinenser og allerede har sjekket ut flyreiser til varmere strøk.

Men fortvil ikke, ruskeværet har ikke kommet for å bli.

– Temperaturen har sunket ned mot 13 grader i Drammen, det er en betydelig nedgang fra i går. Det har kommet kaldt luft nordfra som gradvis har gått gjennom Hedmark og Oppland, før det er i Buskerud nå og videre til Vestfold, sier vakthavende meteorolog, Eldbjørg Moxnes til Drammens Tidende.

– Litt mer behagelig

Det har vært noe regnbyger i distriktet i dag, og mer skal det trolig bli både i dag og i morgen. I tillegg kan det ifølge Moxnes komme tordenvær.

– I all hovedsak er det første del av dagen det vil regne i morgen, så vil det avta. I morgen vil det bli noe høyere temperatur igjen, rundt 17–18 grader. Det vil stort sett være skyet vær, men det kan lette sent på ettermiddagen eller tidlig kveld. Da kommer sola og det blir bedre vær framover, forteller meteorologen.

Torsdag kommer nemlig sola – og høyere temperaturer – tilbake.

– Sommeren kommer tilbake, selv om det ikke blir tropevarme. Det vil fortsatt være en god, norsk sommer. Kanskje litt mer behagelig, ja.

– Ustabilt

Det fine været ser ut til å holde seg gjennom helga, med temperaturer mellom 25 og 30 grader. Søndag ser det ifølge meteorologen ut som at det kan komme noe nedbør.

– Fra og med neste uke ser det litt mer ustabilt ut. Men det ser ikke ut som tropevarmen kommer tilbake med det første. Prognosene våre går fram til 8. august, og det kan komme varme perioder etter det også. Men det blir mindre sannsynlig, i hvert fall de varme nettene.

Til neste uke ser det ut som at temperaturen vil ligge på rundt 20 grader.

– Det er bare i dag det er litt vel høstlig vær, avslutter Moxnes.

Artikkeltags