Her var det minusgrader i morges – men du må fortsatt vente på vinteren

KALDT: Det var surt over bybrua mandag morgen, og folk måtte finne seg i å passere i bitende minusgrader.

KALDT: Det var surt over bybrua mandag morgen, og folk måtte finne seg i å passere i bitende minusgrader. Foto:

Det var en bitende kald inngang på ny arbeidsuke etter høstferien. Men om du gleder deg over at vinteren endelig er kommet, må du belage deg på å vente enda litt til.

DEL

DRAMMEN: Årets vakreste eventyr er når vinteren så smått begynner å flekse muskler etter flere måneder i dvale. Slik er det i alle fall om du er slik disponert at du vet å sette pris på den kalde fine tida.

Men vinteren kommer ikke ennå, skal vi tro vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt. Drammens Tidende tok en telefon til den profilerte værmelderen etter å ha opplevd flere minusgrader på kroppen i mandagens tidlige morgentimer. I tillegg varsler Yr om snø på Konnerud i morgentimene tirsdag.

– Det kommer ikke snø hos dere i morgen, det blir nok regn, sier Løvdahl.

– Men Yr varsler altså snø på Konnerud?

– Du må nok over 500 meter for å få snø. Likevel kan det nok være slik at du forbigående kan få sludd og litt snø lenger ned enn det.

Meteorologen tror ikke det blir utfordrende føreforhold for trafikantene tirsdag morgen.

– Skal du over fjellet, må du ha vinterdekk. Men for morgentrafikken i drammensområdet venter vi ingen utfordringer, sier Løvdahl.

Det har vært en bitende kald mandags morgen. Meteorologisk institutts målestasjon på Berskog viste 2,5 minusgrader. Enda kaldere var det altså i høyereliggende strøk.

Snittemperaturen for oktober i fjor var 7,4 grader, mens den laveste temperaturen denne måneden i 2018 var 3,7 minusgrader 29. oktober.

Og dersom du ikke er så stor fan av vinterlige temperaturer, kan du glede deg over at det blir varmere de nærmeste dagene. Noe strålende høstvær er det imidlertid ikke snakk om.

– Det blir høyere minimumstemperaturer, og makstemperaturen vil også gå noe opp og ligge rett i overkant av 10 grader. Det blir skyet og perioder med regn utover uken, ja, en grå høsttype er det man kan vente seg, sier Løvdahl.
Artikkeltags