DRAMMEN: Vi starter med de gode nyhetene først, og tar sorgene på etterskudd. Livet er for kort til å gjøre noe annet.

Etter tidenes lengste og beste (eller verste, kommer an på øyet som ser) vinter, har vi vært velsignet med noen herlige, skyfrie dager.

Vi har fått smake på sommerens forrett. Til uka får vi servert sesongriktig hovedrett.

– Det er jo høytrykket som dominerer været de første dagene til uka, med varm luft og lettskyet pent vær, rett og slett, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

LES OGSÅ: NVE med ny prognose – her er kartet som viser flomtoppen

25 grader og sommerlig

De neste to, tre dagene byr på sommerlige temperaturer godt over 20-streken.

– Det kan nok bli rundt 25 grader, men det varer ikke evig, sier Haga.

Den opplysningen som kommer etter kommaet lar vi ligge helt i ro litt til.

For la oss glede oss over 25 grader og nok solstråler til å brune opp den mest vinterbleke huden der ute. Søndag 13. mai, som altså er dagen denne artikkelen skrives, byr på en liten fare for byger.

– Men mandag og tirsdag ser det ut til at nedbørfaren er så godt som null, sier Haga.

LES OGSÅ: 17. mai-været ser ikke lyst ut

Så kommer lavtrykket

Fravær av regn, aktiv deltakelse fra sola og 25 grader. Slik blir været i det høytrykket som forbarmer seg over oss.

Utover onsdagen trekker imidlertid høytrykket seg rolig til siden, og gir plass til sin sure uvenn.

– Og på torsdag vil det komme kjøligere luftmasser inn over Buskerud og Drammen. Det er et lavtrykk som forflytter seg fra Atlanterhavet og inn i Norskehavet. Med det får vi en tilhørende kaldfront natt til torsdag. Det gjør at vi får en kjøligere værtype, sier Haga.

Og torsdag er som kjent ikke en hvilken som helst torsdag. Det er 17. mai, dagen vi skal gå i tog eller se på tog. Det er dagen vi skal kose oss i bunad og dress. Noen skal gjemme sporene 16. mai-festing har satt i ansiktet bak mørke solbriller. Men nå er det godt mulig at været er av en slik karakter at du bare ser rar ut om du bruker solbriller.

LES OGSÅ: Kaldt, varmt, vått og tørt i april

Kan bli regn 17. mai

– På akkurat den dagen ser det ut til at det kan bli regn av og til. Det virker ikke sannsynlig at det skal bli masse nedbør, men det er mulighet for regn gjennom hele dagen. Det kan komme litt sol også, sier Haga.

Og det beste han kan si om temperaturene er at de blir «moderate». Denne dagen virker 25 grader som en fjern drøm om noe som skjedde dagen før.

– Det ser ikke ut til at vi skal komme over 15 grader. Det blir et væromslag og temperaturen vil mest sannsynlig ligge mellom 12 og 14 grader.

Aldri så ille at det ikke er godt for noe. Det blir fin bunadstemperatur da.