DRAMMENSDISTRIKTET: Uværet Tor er i gang i drammensdistriktet.Ved 16.30-tiden melder politiet at vinden har knust vinduer i et forretningsbygg i Amtmand Blomsgate rett ved rådhuset i Drammen. Bygget står tomt, og vinduene har stått åpne.

Vinduene som er knust er i 2. etasje, og glasskårene har falt ned på fortauet under. Heldigvis ble ingen truffet.

-Nå må folk sikre tingene sine, og lukke vinduer. Ting kan blåse gjennom lufta, advarer operasjonsleder Truls Fjeld ved politihuset i Drammen.

Trær over ende

Også i trafikken har vindværet allerede skapt problemer.

På rv35 i Knivedalen i Øvre Eiker og på fv285 i Lier  har trær blåst over ende.

Over Vidda forsinker vinden togene og stenger fjelloverganger. Meteorologene fraråder å dra til fjells fredag. I fjellet i Buskerud kan det bli vindkast opp mot 50 meter i sekundet.

I Drammensområdet blir det vindkast opp mot 25 m/s.

På Geithus stasjon har ledninger blåst inn i hverandre og gnistrer. Mannskaper er utkalt for å sikre.

På Nakkerud har takplater blåst av et låvetak. Politiet har vært på stedet, og takplatene skal ikke ha skadet noe eller noen.

Øker beredskapen

Røde Kors har økt beredskapen i alle de åtte fylkene som er rammet av uværet. 

- Vi er godt forberedt på ekstremværet og har over 2500 frivillige i beredskap. I tillegg har vi kontrollert materiell og utstyr, kommunikasjonsverktøy og satt vårt beredskapsapparat til disposisjon for myndighetene om de skulle ha behov for bistand, sier Rolf Søtorp, avdelingsdirektør for beredskap og hjelpekorps i Røde Kors på sine nettsider.

Saken oppdateres.

LES OGSÅ: Urmakerranerne pågrepet i Østerrike

Barneskole ligger på et rasfarlig område (dt+)