Kan komme opp til 80 millimeter med regn

NESTEN BARE REGN I VENTE: Uken vi har i vente er nedbørrik. Det kan komme opp til 80 millimeter med regn.

NESTEN BARE REGN I VENTE: Uken vi har i vente er nedbørrik. Det kan komme opp til 80 millimeter med regn. Foto:

Været varierer hele tiden. Et godt eksempel på det er dagene vi har i vente.

DEL

BUSKERUD: – Det er jo et fantastisk sommervær, eller man kan ikke kalle det sommer, men det virker sånn, sa Per Egil Haga som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Drammens Tidende søndag ettermiddag.

I dag var gradene på den «positive» siden av gradestokken. Det gjaldt ikke bare i Drammen, men i flere deler av Buskerud. Temperaturen lå på godt over 10 grader.

Over normalt

I Drammen lå gradene på rundt 13 grader, på Veggli var det 11,9 grader, mens det på Tofte var 14,1.

– Det er fine temperaturer, det er over normalt til å være langt ute i oktober, sa Haga som kunne fortelle at flere av stedene også var rike med sol.

– Det er plussgrader både på fjell og lavland. I Hemsedal er det så vidt over én plussgrad. Men man må nyte, for i uka som kommer ser man ikke sola, uttalte han.

Og bakgrunnen for at meteorologen fortalte dette var på grunn av det blir en god del med regn fremover.

Kan komme opp til 80 millimeter med regn

– Da blir det et lavtrykkspreget vær som demonstrerer med skyer, og perioder med regn. Det kommer regn i natt og første del av morgendagen.

Tirsdag, torsdag, fredag og lørdag blir det også regn, men på onsdag er det et lite avbrekk. Haga kunne si såpass at det blir en nedbørrik uke vi har foran oss.

I øvre del av Buskerud kan det komme mellom 30–50 millimeter med regn, mens det i nedre delen av fylket kan komme mellom 60 til 80 millimeter.

Når det gjelder høyfjellsovergangene kan det bli vind, snø og sludd. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel når det gjelder høyfjellene. Eksempelvis over Haukeli, Hemsedal og Hardangervidda. Men fra tirsdag og fram til lørdag er det ikke sendt ut et farevarsel.

– Vi utelukker ikke at det kan komme snø og sludd. Selv om det er milde luftmasser kan det bli snø i høyfjellsovergangene. Det er det greit å være oppmerksom på. Én grad eller to kan være forskjell på regn og snø, sa Haga som også kunne fortelle at instituttet ikke utelukker utfordrende kjøreforhold enkelte steder.

LES OGSÅ:

Artikkeltags