Varsler høy vannstand torsdag

Gangveien i Pølsesvingen lå under vann torsdag morgen, men ellers er det ikke meldt om noen problemer i forbindelse med høy vannstand.

Gangveien i Pølsesvingen lå under vann torsdag morgen, men ellers er det ikke meldt om noen problemer i forbindelse med høy vannstand. Foto:

Av og

Torsdag er det ventet vannstand på 80–110 cm over verdier oppgitt i tidevannstabellen for Buskerud.

DEL

BUSKERUD: Oppdatert kl. 07.00: Vannstanden ble ikke så høy som fryktet torsdag morgen. Gangveien langs Drammenselva ved nedre del av Pølsesvingen lå under vann, men ellers er det ikke meldt om noen problemer.

Vannstanden ventes å være høyest tidlig om morgenen og tidlig på ettermiddagen, melder Yr, som har sendt ut et OBS-varsel.

Ifølge Jon Austerheim, vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt, er det flere faktorer som gjør at det er varslet om høy vannstand blant annet for Buskerud torsdag.

– Det skyldes en kombinasjon av naturlig høy vannstand på grunn av månen, altså springflo, lufttrykket og kraftig vind fra vest, sier han.

Vannstandsvarselet fra Kartverket viser 174 cm i Drammen torsdag rundt klokka 05.00 torsdag, og 149 cm torsdag rundt klokka 16.00. For Sætre er vannstandsvarselet på 192 cm torsdag morgen.

sehavniva.no kan du få mer informasjon om vannstand.

Meteorologens anbefalinger til båteiere er å sjekke at fortøyningene holder eller ta de på land, og sikre verdier der vannet siver inn.

LES OGSÅ:

Artikkeltags