(Romerikes Blad)

Statsmeteorolog Bjart Eriksen har gått ut med det han selv omtaler som et modig værvarsel. På yr.no har han nemlig varslet været for julaften, og det ser ikke særlig lyst ut for dem som drømmer om en hvit jul, skriver Dagbladet.

Bare de som befinner seg på fjellet eller nord i landet kan få snø på selveste julaften, ifølge Eriksens varsel.

Om det blir hvit julaften avhenger av hvordan været har vært dagene før julaften. Og her er det lite julevær å spore, særlig i Sør-Norge.

– Det ventes mye mildvær og perioder med regn. Både Trondheim, Bergen, Stavanger, Oslo og Kristiansand ser ut til å få bar bakke på julaften.

– Må tas med en klype salt

Eriksens ferske værvarsel for julaften er nedslående lesning for deg som drømmer om hvit jul. Bare du som er i fjellet eller nord i landet kan få snø på selveste julaften. Slike varsler må tas med en stor klype salt, understreker Eriksen overfor yr.no.

– Men at vi er inne på noe tror jeg sikkert, legger han til.

Dagbladet har snakket med vakthavende statsmeteorolog, Bente Wahl, hun tør ikke å si hvordan julaften blir. Ifølge Wahl er det fortsatt så godt som umulig å si sikkert hvordan været blir til jul. Det er rett og slett for langt fram i tid.

Kulde på vei

Som Romerikes Blad skrev i går er vi nå inne i et skifte etter en ukes tid med varmegrader.

– En front fra nord er på vei og i enden av fronten er det kulde, uttalte statsmeteorolog Lisa Larsgård til rb.no lørdag.

Hun opplyste at temperaturen vil holde seg et sted mellom 0 og -4 grader de kommende dagene. Det vil holde seg tørt.

– Dette gjelder fram til onsdag, etter onsdag er det mer usikkert, la hun til.