GALTERUD: Mannen var ikke selv til stede i retten, det som følge av hans helsetilstand. Etter å ha knivstukket kona, gikk noen imellom for å stanse volden før han knivstakk seg selv, ifølge kilder til Drammens Tidende.

Kona ligger i likhet med mannen fortsatt på sykehus. Det er hun som er mest skadd og ble avhørt fredag ettermiddag.

Foretar fortsatt avhør

Drammens Tidende var til stede i tingretten fredag klokken 14. Avisa er avskåret fra å gjengi hva som ble sagt i møtet, som følge av et referatforbud som ligger til grunn ved fengslingsmøter.

Mannens forsvarer, Ketil Magnus Berg og ønsker ikke å si noe om klienten stiller seg til verken fengslings- eller skyldspørsmålet. Det som følge av at han fortsatt ligger på sykehus.

Nærmere detaljer om hans fysiske eller psykiske helsetilstand ønsker han ikke å kommentere.

Politiadvokat Ole Jacob Garder sier de har ønsket å holde mannen varetektsfengslet som følge av faren for bevisforspillelse.

– Vi har fortsatt mange vitner og fornærmede vi skal snakke med og blir med det nødt til å bruke varetektsfengsling for å sikre at vi får ut de opplysningen vi ønsker.

Torsdag spurte Drammens Tidende Garder om det skal ha vært forsøkt å gi mannen hjelp fra enten politi eller helsevesen forut for drapsforsøket. Det var da ukjent for ham.

Når Drammens Tidende gjentar det samme spørsmålet fredag, får vi følgende svar:

– Ikke fra politiets side. Hva som har blitt forsøkt fra helsevesenets side har vi ikke innsyn i på nåværende tidspunkt.

Han ønsker ikke å kommentere mannens psykiske helsetilstand.

Bistandsadvokat Heidi Varmann har ikke besvart avisens henvendelser fredag.