Gå til sidens hovedinnhold

Varsler styrtregn – sender ut farevarsel

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for styrtregn på Østlandet. Samtidig advarer politiet mot mye vann i veibanen.

DRAMMEN: Etter en lang heteperiode fikk vi lørdag kveld kjenne smaken av regn, torden og lyn. Søndagen blir enda våtere, og Meteorologisk institutt har sendt ut et generelt gult farevarsel, hvilket betyr moderat fare, for Østlandet.

– Fra søndag formiddag og frem til søndag kveld ventes lokalt svært kraftige regnbyger i ditt område. Bygene kan vare i to til tre timer, opplyser instituttet.

Her viser de til at det blir store lokale variasjoner i intensitet og mengde. Været kan endres raskt, og det er vanskelig å forutse nøyaktig hvor de største bygene vil komme.

Områdene med høyest sannsynlighet for kraftige regnbyger er øvre deler av Buskerud, områdene øst for Oslo og sørlige deler av Oppland og Hedmark.

Mulige konsekvenser er oversvømmelser, jord- og flomskred, samt hagl, lyn, torden og kraftige vindkast.

– Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning, opplyser Meterologisk institutt.

Oslo-politiet har også vært ute med en advarsel for deg som skal ut på veien i dag.

– I dag er det ventet store nedbørsmengder på Østlandet. Vi ser allerede nå at det begynner å bli mye vann i veibanen. Vi oppfordrer derfor alle om å kjøre forsiktig, og å ta hensyn til forholdene, opplyser politiet.

Les også

Flere branner i Vestfold etter lynnedslag: – Det har vært kaos

Kommentarer til denne saken