MJØNDALEN: Fredag skriver TV 2 at Vegard Hansen er aktuell for jobben som trener i Kongsvinger. 1. divisjonsklubben kjemper om kvalifisering og opprykk til eliteserien.

– Jeg ønsker ikke å kommentere ryktene, sier Vegard Hansen på telefon til Drammens Tidende.

Hansen spilte imidlertid selv i Kongsvinger på midten av 90-tallet, og kjenner klubben og daglig leder Espen Nystuen godt.

– Jeg var i klubben en ganske kort periode, og det har ingen betydning for beslutningen. Jeg kjenner imidlertid Espen Nystuen svært godt, han var juniorspiller da jeg var i klubben, og vi har et veldig godt forhold - og Kongsvinger er en flott klubb, forteller Hansen.

Klubbens daglige leder, Espen Nystuen, bekrefter imidlertid ovenfor TV2 at Hansen står på blokka. Samtidig avviser han at trenerspørsmålet er avklart eller at de er i kontraktsforhandlinger med aktuelle kandidater.

– Jeg og Vegard kjenner hverandre veldig godt. Jeg har veldig respekt for den jobben han har gjort i Mjøndalen, den er fantastisk. Jeg vet utmerket godt hva slags type han er og hva han står for som fotballtrener, sier Nystuen til kanalen.

Kongsvinger-trener Eirik Mæland gir seg som trener i klubben etter sesongen.

Fotballekspert

Vegard Hansen fikk i august sparken som Mjøndalen-trener etter 17 år i jobben.

53-åringen jobber nå som fotballekspert i Discovery, men har de siste ukene blitt nevnt som aktuell trenerkandidat i flere norske klubber.

Hansen spilte for Kongsvinger i 1998, men oppholdet ble kortvarig da han fikk påvist encefalitt.

– Jeg har gode minner fra tiden i KIL, sjøl om det endte som det gjorde. Det er jo ikke slik at jeg skylder på KIL for at jeg ble sjuk. Som jeg har sagt tidligere, så fikk jeg dårlig samvittighet overfor klubben at jeg ikke fikk bidratt mer den sesongen, uttalte treneren til Glåmdalen i sommer.

Da sa han også at det var synd at Mæland ikke fortsatte som trener i Kongsvinger.