Vegard Hansen betenkt over forsvarsspillet til MIF så langt: – Vi må snurpe igjen sekken mot Sarpsborg

Artikkelen er over 1 år gammel

Mjøndalen-trener Vegard Hansen mener det er på tide at laget tetter igjen forsvaret sitt.- Vi slipper inn altfor mange mål, mener Hansen.

DEL

NEDRE EIKER: I Mjøndalen er ting snudd litt på hodet etter opprykket til eliteserien. I fjor, i 1. divisjon, var de det gjerrigste laget. De slapp nesten ikke inn mål, men de scoret heller ikke så mange.

Så langt i eliteserien har de scoret overraskende mange mål, men de har også sluppet inn mange.

Altfor mange, ifølge trener Hansen.

Greit nok at bare Molde og Bodø-Glimt, de to lagene i toppen av tabellen har scoret flere med sine tolv og elleve mål mot MIFs åtte, men ti baklengs på fire kamper er desidert flest i Eliteserien så langt gjør Hansen betenkt.

Angriper med flere

– Vi angriper nok med flere spillere i år enn det vi gjorde i fjor, og dermed skaper vi mange sjanser og vi scorer mange mål. Men samtidig blir vi da utfordret mye tøffere defensivt enn det vi ble i fjor, og våre forsvarer blir for ofte satt i situasjoner de ikke ble i 1. divisjon, mener MIF-treneren.

Han innrømmer at han ennå ikke har funnet en forsvarsoppstilling som har satt seg på samme måten som den offensive delen av laget har.

– Vi har nok funnet et offensivt lag for å kalle det det som nå begynner å sette seg, mens jeg er usikker på hele forsvaret, inkludert keeper, sier Hansen.

– Det har ennå ikke satt seg.

Hansen vet hva som venter i Sarpsborg lørdag kveld. Da kommer et løpsvillig hjemmelag rett i strupen på Mjøndalen, og sarpingene vil forsøke å presse Mjøndalen høyt opp på banen for å provoserer fram feil, og få kort vei til mål.

Må snurpe igjen

– Vi møtte noe lignende mot Tromsø sist, og løste det ikke så veldig bra. Men nå har vi trent enda mer på å spille oss ut av et slikt press, og så gjelder det å snurpe igjen sekken og ikke slippe inn mål, sier Hansen.

Han har ikke latt seg blende like mye av Sarspborgs offensive spill denne sesongen som han gjorde i fjor. Sarpsborg har ennå ikke tapt, og beskjedne 4–3 i målforskjell har gitt tre uavgjorte og en seier så langt.

Hansen hadde ikke tatt ut noe lag etter ukens siste trening fredag formiddag, men sannsynligheten for at han gjør et bytte på topp etter at Olivier Occéan er friskmeldt igjen, er vel sannsynlig. Det betyr at Joackim Olsen Solberg flyttes nedover i banen igjen, mens Sondre Liseth, som vikarierte for Occean på topp, flyttes tilbake til venstrekanten igjen.

Liseth som nok spilte sin beste seriekamp så langt i brunt mot Tromsø sist.

GODE SIST.  Sondre Liseth (t.v.) og Fredrik Brustad (t.h.) må gjenskape mye av det de leverte mot Tromsø sist når de lørdag møter Sarpsborg borte. Da spilte begge sine beste kamper for Mjøndalen så langt.

GODE SIST. Sondre Liseth (t.v.) og Fredrik Brustad (t.h.) må gjenskape mye av det de leverte mot Tromsø sist når de lørdag møter Sarpsborg borte. Da spilte begge sine beste kamper for Mjøndalen så langt. Foto:

Kjekt som spiss

– Det er jo spiss jeg er, og der jeg har spilt hele mitt fotballiv. Så det opplevdes kjekt å være der igjen, sier Liseth.

Han plaget Tromsøs stoppere så lenge han var på banen, og kom seg også i noen gode avslutningssituasjoner. Men det ville seg ikke.

Iveren etter å få bokført sitt første eliteseriemål ble nok for stor.

– Det er lenge siden jeg hadde vært i de situasjonene i kamp, og jeg ble både ivrig og litt kavete, beskriver han.

Og lover han skal spille med like mye hjerte selv om han blir flyttet tilbake til venstrekanten mot Sarpsborg.

– Jeg skal gjøre jobben der også, jeg, sier bergenseren.

Der mange rynker på nesen over været som er spådd i Sarpsborg lørdag kveld, er Liseth Liseth strålende fornøyd med nedbørsmengdene som er varslet over Østfold.

– Det kan bli skikkelig Bergens-vær, og det er mye bedre enn 20 grader og sol, og med det muligheter for at det kan bli litt kok, som han beskriver det.

Slik starter Mjøndalen mot Sarpsborg 08:

Julian Faye-Lund - William Sell, Quint Jansen, Sondre S. Johansen, Joackim O. Solberg, Stian S. Aasmundsen, Christian Gauseth, Tonny Brochmann, Fredrik Brustad, Oliver Occean, Sondre Liseth.

Artikkeltags