Vegard Hansen før hjemmemøtet med Stabæk: – Eliteserien gir oss en leksjon i hver kamp

Artikkelen er over 1 år gammel

MIF tapte de to første kampene i eliteseriecomebacket, men har ikke gått på nederlag i de tre påfølgende kampene. Trener Vegard Hansen melder at de lærer seg mer og mer det å spille i Eliteserien. Én time før kampstart varslet MIF at keeper Faye Lund byttes ut.

DEL

Oppdatering! En time før kampstart varsler MIF at keeper Julian Faye Lund byttes ut med Mathias Eriksen Ranmark, som får sin MIF-debut i seriesammenheng. Årsaken til byttet er at Faye-Lund sliter med småskader.

NEDRE EIKER: Lørdag (kl. 18.00) på Consto Arena håper Vegard Hansen at den første hjemmeseieren kommer. Da venter Stabæk på motsatt banehalvdel  – i første kamp i den sjette runden i fotballens eliteserie.

SER UTVIKLING: MIF-trener Vegard Hansen synes laget er på rett vei i Eliteserien.

SER UTVIKLING: MIF-trener Vegard Hansen synes laget er på rett vei i Eliteserien. Foto:

– Eliteserien gir oss en leksjon i hver kamp. Vi har lært veldig mye til nå, spesielt etter de tapene i starten mot Vålerenga (2-0, B) og Bodø/Glimt (5-4, H). Etter det har vi prestert mye bra, og justert oss defensivt, sier Hansen.

Mjøndalen-treneren tenker på tre seriekamper på rad uten tap. 3-2-seier borte mot Strømsgodset og 1–1 mot både Tromsø (H) og Sarpsborg 08 (B).

Skummel Boli

– Vi var veldig gode i Drammen, og veldig solide sist i Sarpsborg. Jeg synes vi har dyktige spillere som opptrer fornuftig i Eliteserien. Fortsatt står jeg på at vi kvalitetsmessig er langt bedre enn sist vi var oppe i 2015, og ser konturene av det nå.

Men Hansen advarer om at de fortsatt sikkert vil gå på enkelte smeller innimellom. Han tror og håper at det ikke skjer mot Stabæk lørdag. Et ungt bærumslag har imponert ved å slå Rosenborg og Bodø/Glimt hjemme på Nadderud, men har tapt begge bortekampene  – mot Molde og Haugesund.

– Stabæk har mange gode unge spillere. Vi kan ikke la de få rom, og for enhver pris unngå balltap. Da kommer de på overganger. De vil sikkert ligge en del lavt i 4-4-2, og da er det viktig for oss å være sterke i grunnspillet, uttaler Hansen, som legger til at MIF også må bruke fysikken og trøkk i duellene, der Stabæk skal ha en svakhet.

Bortelaget har dessuten spissen Franck Boli, fjorårets toppscorer i Eliteserien, som hittil har scoret fire mål på fem kamper i år.

– Boli er skummel. Han løper på alt, og er uhyre farlig i bakrom. Vi vil ikke gjøre noe spesielt, men må være obs på ham selvfølgelig, kommenterer Hansen.

MIF tapte for øvrig 1-0 for Stabæk i generalprøven på hjemmebane i slutten av mars.

Jansen klar

Midtstopper Quint Jansen gikk ut med et stivt kne i første omgang i cupens 1. runde borte mot Hønefoss onsdag (2-0). Nederlenderen ble testet på fredagens trening, og det så ut til å gå bra. Jansen er med i troppen mot Stabæk. Keeper Julian Faye Lund fikk en smell i et ribbein på trening torsdag og er usikker.

PS! Dette er kun tidenes tredje møte i Eliteserien i fotball mellom Mjøndalen og Stabæk. Sistnevnte vant begge oppgjørene i 2015 (4-1 i eikerbygda og 1–0 på Nadderud). Men klubbene har møttes i hele 13 NM-finaler i bandy (8-5 til Stabæk) ...

Disse stiller til kampen mot Stabæk:

■ Mathias Eriksen Ranmark

■ Akeem Latifu

■ Quint Jansen

■ Sondre Solholm Johansen

■ Joackim Olsen Solberg

■ Tonny Brochmann

■ Christian Gauseth

■ Stian Semb Aasmundsen

■ Fredrik Brustad

■ Oliver Occean

■ Sondre Liseth

Artikkeltags