Gå til sidens hovedinnhold

Vegard Hansen før MIFs seriestart: – Vi ser bra ut

MIF-trener Vegard Hansen fikk hentet to nye spillere rett før overgangsvinduet stengte ved midnatt onsdag, og er fornøyd med oppkjøringa. En av dem får tillit fra start mot Sandefjord i serieåpningen.

MJØNDALEN: Mjøndalen har sin sesongåpning i fotballens eliteserie borte mot Sandefjord søndag 16. mai (kl. 18.00). To lag som er tippet langt nede på tabellen møtes.

– En helt åpen kamp, som er serieåpning for begge lag. Og det er en veldig viktig åpningskamp, sier MIF-trener Vegard Hansen, og tenker særlig på at det er gull verdt for et antatt bunnlag å komme godt i gang.

Spiss Benjamin Stokke ser frem til returen til Sandefjord, for MIF. Han har spilt for begge klubbene tidligere, for over sju år siden.

– Det er litt erfaring, jeg har blitt litt mer profesjonell de siste årene enn jeg var da. Da var jeg ung og fremadstormende. Forehåpentligvis er jeg en bedre fotballspiller. Jeg har ikke noe klart mål om det, jeg har mål om at vi skal score mer enn i fjor. Jeg tar gjerne noen assist også, så får vi se hvor mange det blir til slutt, sier Stokke til Eurosport.

For bruntrøyene kan det være spesielt viktig. Etter Sandefjord venter antatte topplag i tur og orden – Vålerenga (H), Viking (B), Molde (H) og Bodø/Glimt (B). En meget tøff rekke.

LES OGSÅ: Olden Larsen etter den tunge perioden i fjor: – Jeg er kjempeglad for å få en ny sjanse til å vise meg fram i eliteserien

Sebulonsen starter

Men uansett er Hansen fornøyd med det han har sett i oppkjøringa i de siste ukene. Det ble 2-1-seier over Lillestrøm og 1–1 mot Sarpsborg 08 i de to siste treningskampene.

Onsdag kveld ble også to nye spillere hentet inn rett før overgangsvinduet stengte. Backen Sebastian Sebulonsen (på lån fra Viking) og stopperen Sivert Øverby (Fana, opprinnelig Hønefoss).

Både Sebulonsen og Øverby var på trening fredag. Sebulonsen får tillit fra start på høyre back. Han ble signert først og fremst fordi Syver Skaar Eriksen må kneopereres og mister vårsesongen. Øverby har ikke spilt kamper på en stund og trenger mer tid.

– Det skal bli godt å komme i gang. Vi ser bra ut. Flere er dessuten tilbake etter skade. Det er mange å velge i og vanskelig å ta ut både lag og tropp, kommenterer Hansen.

Han sender dette laget på banen i serieåpningen søndag kveld:

Sosha Makani - Sebastian Sebulonsen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Niklas Walstad, Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Ole Amund Sveen, Fredrik Brustad, Benjamin Stokke, Martin Rønning Ovenstad.

LES OGSÅ: Brochmann reddet uavgjort i generalprøven

Sveen og Twum tilbake

Både Ole Amund Sveen og Isaac Twum, midtbanespillere som har vært mye skadet i det siste, er begge meldt skadefrie. Kun nevnte Skaar Eriksen er definitivt ute. Lørdag meldes det imidlertid at Twum ikke er tatt med i troppen til matchen - ikke helt klar for kamp ennå.

Den nybakte pappaen, kapteinen Christian Gauseth, har det travelt på hjemmebane i disse dager, men trener Hansen tror det er en fordel.

– Jeg tror det kan gi ham ekstra energi. Christian er klar han, sier Hansen.

MIF har ofte vært tabellnabo med Sandefjord de siste årene, men står med ni strake seriekamper (tre uavgjort og seks tap) uten seier mot vestfoldingene. Siste seier kom hjemme i 2013 – 2–1 etter mål av Benjamin Stokke (gjør MIF-comeback søndag) og Pål Kirkevold. I Sandefjord har de brune aldri vunnet under Vegard Hansen.

– På tide, sier treneren, som også møter hans tidligere assistent og lagkamerat Hans Erik Ødegaard, som nå er hovedtrener for Sandefjord sammen med Andreas Tegström.

LES OGSÅ: Dette tror profilene om Godset og Mjøndalen

Kommentarer til denne saken