MJØNDALEN: 53-åringen blir fotballekspert i Discovery, får Drammens Tidende opplyst. VG melder det samme.

Til Drammens Tidende forteller den tidligere MIF-treneren at han tror det kan bli gøy å være fotballekspert i tiden fremover.

– Det blir spennende og interessant å være med på. Jeg gleder meg, sier Hansen.

Dermed blir han kollega med sin tidligere MIF-elev Christian Gauseth, som også er ekspert i kanalen. Han la opp som profesjonell fotballspiller etter fjorårets sesong og har siden fungert i den nye TV-rollen.

– Masse faglige uenigheter

– Han klarer seg tydeligvis ikke uten meg, så da må jeg nok en gang ordne opp i livet hans og det har jeg nå gjort, spøker Gauseth da Drammens Tidende ringer for noen kommentarer om den nye kollegaen.

– Dere kommer ikke til å gå hverandre på nervene da?

– Jo, det har vi gjort når vi har jobbet samme tidligere også. Vi har hatt masse faglige diskusjoner og faglige uenigheter. Når man jobber med fotball er det sunt og utviklende å ha motstand på det faglige. Det tror jeg vi kommer til å fortsette med, og det kommer TV-seerne til gode.

– Tror du han kommer til å klare seg fint som fotballekspert?

– Han har Norges beste fotballekspert ved siden av seg, så det er begrenset hvor mye han klarer å kludre det til.

– Du skal holde han litt i hånda?

– Ja, det kommer jeg til å gjøre. Innunder mine vinger kan han være som en liten fugleunge den første tida, som skal ut å fly etter hvert.

Så MIF tape fra sofaen

Hansen på sin side fikk sparken etter 17 år som trener for bruntrøyene. I dagene etter avgangen avslørte han overfor Drammens Tidende at han har fått en rekke jobbtilbud.

– Hvordan har de siste dagene vært?

– Det har jo vært veldig nytt og rart. Det har vært noen treninger og jeg har stått og sett på, eller ikke sett så mye, men hørt, og det har vært litt sårt, sier Hansen til Drammens Tidende tirsdag formiddag.

Hansen så kampen mandag, der Mjøndalen tapte 1–3 mot Åsane.

– Det var et veldig ufortjent tap. Mjøndalen var ordentlig gode og burde avgjort kampen. Jeg satt i sofaen og var ordentlig lei meg på guttenes vegne. Jeg vet hvor vondt det er.

– Bærer ikke nag

I jobben som fotballekspert tenker Hansen at det er viktig å veie ordene litt, særlig om han skal omtale Mjøndalen.

– I utgangspunktet har jeg ikke noen problemer med det. Jeg bærer ikke nag til Mjøndalen. Egentlig har jeg absorbert dette veldig godt og står veldig godt i det.

Selv om Hansen beskriver rare dager med uendelig mange tanker, har det gått greit etter at han ble sparket fra jobben som hovedtrener.

Jobben i Discovery starter allerede søndag med Eliteserien, etterfulgt av OBOS-ligaen på mandag.

– Det blir ikke tid til noe ferie. Det blir ikke noe fri, og det er bra.

Discovery varsler mer informasjon om ansettelsen om kort tid.

Saken blir oppdatert!