Veggplater løsnet fra Fjell skole: – Fasaden i ferd med å blåse ned

STORE SKADER: Fasaden til Fjell skole har blåst ned etter kraftige vindkast. Politiet sperrer av området rundt skolen for å hindre ulykker.

STORE SKADER: Fasaden til Fjell skole har blåst ned etter kraftige vindkast. Politiet sperrer av området rundt skolen for å hindre ulykker. Foto:

– Ingen personer er skadet.

DEL

DRAMMEN: Nødetatene rykket i 10-tiden ut til Fjell skole for å sikre veggplater som har løsnet på grunn av kraftige vindkast.

– Fasaden er i ferd med å blåse ned, skriver politiet på Twitter.

Politiet opplyser klokken 10.10 at de akkurat har kommet fram til stedet, og at alle skolen ansatte og elever holdes inne på skolen.

– Ingen personer er skadet, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth.

Ifølge politiets innsatsleder Arne Koppergård har flere hundre kvadratmeter med plater blåst ned av en vegg på skolen.

– Det er ikke noen materielle skader utover det bygningsmessige på selve skolen, sier han til Dammens Tidendes reporter på stedet.

Saken fortsetter under bildet

SPERRET AV: Ingen kom til skade i hendelsen. Politiet sperret av et større område rundt skolen kort tid etter at de kom til stedet.

SPERRET AV: Ingen kom til skade i hendelsen. Politiet sperret av et større område rundt skolen kort tid etter at de kom til stedet. Foto:

Sperret av

Hele området rundt skolen er nå sperret av med politibånd.

– Nå jobber vi først og fremst for å hindre at det skjer uhell. Vi er på stedet og arbeider for å få folk vekk og sikkerhet, sier Groth.

Koppergård forteller at det ligger løse plater både oppå taket og nede på bakken.

– Det er kraftig vind. Den skal vel kanskje også tilta utover dagen, så vi må prøve å sikre dette kjappest mulig. Det er fare for at platene som ligger på bakken blåser videre hvis vinden tar seg opp, og det kan medføre fare for folk i området, sier han.

– Hva gjør man med elevene og lærerne som er på skolen?

– Elevene har foreløpig fått beskjed om å holde seg inne i bygget. Ingen skal ut før de får klarsignal fra nødetatene, svarer Koppergård.

I 14-tiden opplyser Drammens Tidendes reporter på stedet at elever slippes ut puljevis for å dra hjem fra skolen.

Merket vinden

Valbone Serferi og ektemannen Nehat Berisha bor i blokka rett foran Fjell skole, og har dermed hatt god utsikt til hendelsene som har utspilt seg.

– Vi merket at det begynte å blåse kraftig opp i 09.30-tida – det gikk fort. Vi gikk ut og så at flere og flere plater begynte å blåse av skolen. Da var noen barn ute, men heldigvis ble de sendt raskt inn og ingen ble skadet. Det var rart å se, jeg ble litt redd. Jeg ble veldig bekymret for om noen plater ville blåse mot blokka vår, sier Seefeai, som aldri har opplevd lignende.

Farevarsel

Politiet melder på Twitter klokka 10.35 at de har kontroll på stedet.

– X-antall metallplater har blåst ned. Brannvesenet har nå tatt seg opp på bygningen og sikrer løse plater. Ingen skade verken på personer, biler eller andre materielle ting pr. nå. Elever og lærere holdes fortsatt inne i bygningen, lyder Twitter-meldinga.

Entreprenør er varslet og kommer til stedet for å sikre bygningen.

Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel for Østlandet.

– Vi har allerede registrert vindkast på 17 meter i sekunder i Lillehammer og på Tynset, og vinden er nå i økning også lenger sør, tvitrer de.

Hele området rundt skolen sperres av for å hindre ulykker.

Hele området rundt skolen sperres av for å hindre ulykker. Foto:


Artikkeltags