Jeg synes det er dumt hvis det innføres aldersgrense for å kunne bruke el-sparkesykkel.

Mamma og pappa har vurdert å kjøpe to el-sparkesykler til familien min på fire. Hvis det kommer aldersgrense på 12 år for å kunne kjøre de sparkesyklene, så kan ikke lillesøsteren min som snart fyller 9 år bruke dem. Jeg syntes dette er veldig urettferdig. Jeg syns at lillesøsteren min også burde kunne bruke en, og lære seg å kjøre el-sparkesykkel på en trygg måte.

Det er noen som bryter fartsgrensen på el-sparkesykkel, mens andre faktisk følger den. Om det blir innført aldersgrense blant annet med begrunnelse i at noen ikke følger fartsgrensen, er det urettferdig for de som følger dem. Jeg har en venninne som har spart opp penger til en el-sparkesykkel. Hun fylte akkurat 11 år. Hvis det da kommer aldersgrense for å kunne kjøre el-sparkesykkel, kan hun ikke bruke sykkelen sin mer, som hun allerede har kjøpt.

Jeg og andre klassekamerater dro i fjor sommer på butikken og kjøpte godteri. Der jeg bor, er det mange oppoverbakker fra butikken. Da er det fint å kunne bruke el-sparkesykkel. Det samme gjelder når vi skal på trening. Det er fint å kunne dra på trening på egen hånd, og slippe å måtte bli kjørt av voksne. Det er mye mer miljøvennlig å kjøre rundt med el-sparkesykkel der man bor enn at voksne må kjøre barna i bil. Selv om man kan ta vanlig sykkel, er ikke det alltid like gøy hvis det er mange oppoverbakker dit man skal. Hvis man har venner som bor langt unna, kan man bruke el-sparkesykkel for å komme seg til dem.

Jeg skjønner at det har skjedd mange ulykker med el-sparkesykkel, men det har vært fleste ulykker i sentrumsområder i byer. Derfor burde det ikke være samme regler overalt, slik at vi som ikke bor i en bykjerne kan bruke el-sparkesykler til å komme oss rundt på en miljøvennlig måte.

LES OGSÅ: