Gå til sidens hovedinnhold

Vi er ikke tjent med at respekten for våre folkevalgte svekkes

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg blir så inderlig provosert over stortingspolitikere som med fullt overlegg bryter lover og regler for egen vinnings skyld, for så å gi inntrykk av at de ikke visste bedre og derved skal slippe unna med det som vanlig folk blir tiltalt, bøtelagt og endog fengslet for.

Det blir ikke bedre av at de selv har utarbeidet disse lovene og reglenei lørdagens «Ukeslutt» på NRK forklarer Trine Skei Grande hvordan stortingspolitikere tenker. Her sier hun rett ut at det er på grunn av de folkevalgtes store arbeidspress – de ofrer så mye, står på så mye – at de føler at de fortjener det!

I samme Ukeslutt, i et annet innslag, sier tidligere politileder Hanne Kristin Rohde at de ble oppfordret av politikere om å jobbe smartere for å øke oppklaringsprosenten. Hun sier at hun da tenkte at «skal vi jobbe smartere nå så blir vi sykemeldt».

I Drammens Tidende lørdag handler førstesideoppslaget om en sykepleier som har måttet finne seg annet arbeid. Hun orker ikke arbeidspresset i helsevesenet lenger etter 26 år i tjenesten. Vi vet at fastlegeordningen er i ferd med å bryte sammen på grunn av krav fra politikerne om effektivisering.

Ærlig talt, de fleste yrkesgrupper rammes stadig hardere av effektiviseringsmantraet – alt fra lærere og barnehageansatte til håndverkere og ingeniører.

Men stortingspolitikernes arbeidspress og hverdag er altså så enestående krevende at de skal stå over loven? Lang sommerferie har de også. Stortingets regler sier at de fratrer «senest tredje fredag i juni måned» og samles igjen første virkedag i oktober.

Nå var det på tide at politiet ble koblet inn. Vi er ikke tjent med at respekten for våre folkevalgte, og i ytterste konsekvens demokratiet, ødelegges.

LES OGSÅ:

Les også

Lanseres som stortingspresident: – Hun har alle egenskapene

Les også

Rødt med nytt forslag om feriepenger til arbeidsløse

Kommentarer til denne saken