Det er sjelden jeg uttrykker meg i det offentlig rom, men nå må jeg rope STOPP til alle som ikke gidder, gir f... og har sluttet å bry seg om smittevernregler.

I åtte måneder har jeg og mine kollegaer i ambulansetjenesten svettet oss igjennom den nye og krevende arbeidshverdagen COVID-19 har gitt oss. Intensivt arbeid i gule klamme frakker og med dugg på brillene, gjør vi alt for å hjelpe mennesker der det verst tenkelige har skjedd.

Det er en knallhardjobb å utføre avansert hjerte- og lungeredning i smittevernutstyr. Men vi gjør det igjen og igjen og igjen, uten å klage. Vi går med munnbind i tolv timer i strekk, for de fleste av oss har så lange vakter, i noen tilfeller enda lengre.

Det er munnbind ute med pasienter, det er munnbind inne i ambulansen uten pasienter, det er munnbind på vaktrommet hvor vi ikke klarer å opprettholde to meter avstand.

Det er ikke lov å lage mat på stasjonen, og kaffekoppen blir i et pappkrus. Og selvfølgelig smittevasker vi biler og utstyr SELV, etter hver eneste tur.

Misforstå meg rett, jeg elsker jobben min. Og vi syter ikke. Det har vi ALDRI gjort! Men har du tenkt på hvorfor vi gjør alle disse tiltakene?

Fordi vi prøver å bryte smittekjeden, fordi vi prøver å begrense pandemien, for å beskytte pasienter, og ikke minst oss selv.

Ingen av oss ønsker å ta med smitten hjem.

Så vær så snill: STOPP! Begynn å bry deg! Vask hendene! Hold avstand!

Om du ikke gjør det for deg selv, så gjør det for de rundt deg, da.

Noen må jobbe i det offentlige rom, kan ikke ha hjemmekontor, eller velge hvem man skal ha kontakt med. Vi trenger friskefolk som kan hjelpe når noe skjer deg, dine barn, din familie! Tar du ditt ansvar?

Del gjerne budskapet videre, la oss stå sammen!

PS! Dette innlegget ble først publisert på Facebook og er gjengitt i Drammens Tidende med forfatterens tillatelse.