Vi i Høyre er irritert på en posisjon som løper og gjemmer seg når det begynner å blåse

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bendik Thun I Arbeiderpartiet mener Høyre er snurt på grunn av snuoperasjonen på Bråta. Vi er ikke snurt Bendik, vi er irritert.

Vi er irritert over en posisjon som løper og gjemmer seg når det begynner å blåse, og vi er irritert over en posisjonen ikke har gjort seg opp en mening om akkurat det, før det skjer. For Høyre er det et signal om hva vi kan vente oss mer av fremover.

Etter kommunesammenslåingen har forbruket på området Helse, sosial og omsorg (HSO) gjort et byks. I neste års budsjett blir HSO trolig budsjettvinner. Det blir på bekostning av alle de andre programområder, kultur, idrett, skole, for å nevne noe. HSO blir Ikke budsjettvinner fordi noen partier har sagt at tjenestene på HSO spesielt må styrkes, men fordi det ikke er noe valg når kostnader galopperer og oppgaver må løses.

Høyre mener vi skylder Drammens innbyggere en politikk hvor helse, sosial og omsorg ikke bryter sammen I årene fremover. Boliger og sykehjemsplasser. Spesialisttjenester og hjemmehjelp. Hele måten vi skal drive pleie og omsorg I kommunen må sees på, og den må justeres.

Forandring fryder ikke alltid. Høyre er innstill på konstruktivt samarbeid. Vi tror ikke vi i politikken i Drammen står så langt fra hverandre i løsninger. Men, det kan bli tøffe prioriteringer og fortsatt uenigheter, om tjenestene selv og mellom kommunedeler.

Vi trenger ikke flere slike saker som vi så i bråtasaken. Vi trenger forutsigbarhet og vilje til å se helheten og gjennom det skape trygghet. Det er særlig viktig på HSO området.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken