Gå til sidens hovedinnhold

Vi kan ikke ha en generasjon til som svikter. Det har ikke verden råd til

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi kan ikke ha enda en generasjon som ikke bryr seg.

Hvert sekund på jorda dør et barn. Hver dag er det millioner av mennesker som legger seg sultne. Hver dag renner deler av isbreene ut i fjorden. Skal vi fortsette å ha det sånn? Skal dagens ungdom fortsette å gjøre de samme tabbene som tidligere generasjoner har gjort?

For å skape en bedre fremtid trenger vi at ungdom engasjerer seg. Vi trenger å bry oss, både nasjonalt og internasjonalt. Det er vi unge som må leve med konsekvensene av de beslutningene som tas nå, og som er tatt tidligere. Dette handler om en felles fremtid som vi får ansvar for. Derfor må ungdom engasjere seg og ta styringen så snart som mulig.

På Drammen videregående skole tror vi på at ungdom er verdens beste ressurs. Derfor har vi startet organisasjonen Frontal Aid Generation. Den er startet og drevet av elever, og drives som en del av utdannelsen. Den eneste utdannelsen av sitt slag i Norge.

Vi jobber med innsamling av vinterklær, innsamling til Beirut etter katastrofen i høst. Vi har vært juniorledere i TV aksjonen, vi deler ut matpakker til elever og jobber med holdningskampanjer, blant annet.

Salg, service og reiseliv med organisasjon på Drammen vgs. er den eneste linjen som tilbyr organisasjonsarbeid og humanitært arbeid. Utdannelsen er et fleksibelt tilbud hvor ungdom får sjansen til å gjøre en forskjell på egne premisser, ikke foreldregenerasjonens.

Vi kan ikke ha en generasjon til som svikter, det har verden rett og slett ikke råd til. Om vi fortsetter som vi gjør nå så har vi muligens gjort mer skade enn det vi har muligheten å fikse.

Vi trenger deg. Du som er engasjert og vil gjøre en forskjell. Du som vil ha en utdannelse mens du redder verden. Det beste er at du ikke taper noe på denne utdannelsen. Du kan ta fagbrev i Salg Service og reiseliv eller ta påbygg og få ordinær studiekompetanse. Du taper ingenting, men vinner en bedre verden.

Vi trenger deg. Deg som vil gjøre en forskjell, en som brenner for å gjøre noe. Deg som vil ha en annerledes måte å lære på. Alle kan ikke bygge et hus. Men alle kan redde verden.

Les også

Over 1.600 komfyrbranner i fjor

Les også

Dette skjer ikke på lenge, uansett: – Publikum er skeptiske

Les også

Anonyme tipsere varslet kommunen: – Her har det bodd mennesker opp gjennom

Kommentarer til denne saken