Vi må gjøre som vi får beskjed om så ikke sommeren også må avlyses

Av

Vi må gjøre som vi får beskjed om, gjøre det som er best for alle! Vi må stå i det nå, sånn at ikke sommeren også må avlyses.

DEL

MeningerDet er unntakstilstander i Norge. Hjemmeskole, karantene og stenging av alle organiserte fritidsaktiviteter. En rar og uvirkelig situasjon. Vi må holde oss hjemme, uten nærkontakt med venner, men med digitale klemmer og mer enn nok tid til å spille Yatzy med familien. Skoledagen ved kjøkkenbordet, og lekser i stua – bare for å skifte miljø. Kroppen lider av altfor få skritt i løpet av dagen, så altfor lite frisk luft og et savn etter det å gå til bussen.

Men er det egentlig så ille å måtte holde seg hjemme?

Det er viktig at vi alle er med på denne felles dugnaden. Det er vårt felles ansvar. Vi må gjøre som vi får beskjed om, gjøre det som er best for alle. Vi må stå i det nå, sånn at ikke sommeren også må avlyses.

Elev-innlegg

Da Drammens Tidende gikk ut og etterlyste tekster om den rare tiden vi lever i, tok elever ved Heltberg barne- og ungdomsskole utfordringen på strak arm.

De har skrevet om hvordan de opplever korona-krisen, både på godt og vond, og deler i en serie leserinnlegg sine tanker og refleksjoner med oss alle.

I noen hjem er det trangt når alle skal ha hjemmekontor og hjemmeskole. Soverom, kjøkken og stue blir gjort om til arbeidsplasser, i tillegg må de kanskje finne plass til lek for de minste. Det kan være en utfordring å få til, men disse menneskene er også heldige, for de har et fellesskap og noen de kan gi en klem. Mens andre er ensomme, fordi man må holde seg hjemme – alene. Eldre som ikke kan ha besøk fordi de er i risikogruppen, og andre som lever alene og som nå kjenner på ensomheten.

Så ta en telefon ekstra, heng en hyggelig hilsen på døra til en du vet sitter alene, bruk Face-time og Skype og møt hverandre digitalt. Det må jo være nest best å se besteforeldre på en skjerm, i en tid der man ikke kan treffes fysisk.

Mange er bekymret for å bli smittet av dette viruset som vi vet så altfor lite om, og redde for om noen de kjenner kommer til å bli veldig syke. Mange er også redde for om de selv er smittebærere uten å vite det. Sosiale medier bombarderer oss med nyheter og tall om syke og døde. Fra hele verden. Det er så utrolig sterkt og skummelt, samtidig som det til tider blir så mye at man har behov for å koble av.

Min lidenskap, min inspirasjon og største glede er stengt på grunn av Korona, men heldigvis sendes danseklasser digitalt – via Facebook livestream og Youtube. Tilgjengelig for meg og alle andre som deler min lidenskap for dans. Et covid-19 tiltak fra Dansesonen til alle sine elever, for å gjøre en annerledes hverdag litt lettere. Det er godt å ha noe annet å tenke på i disse koronatider, så jeg er utrolig takknemlig for dette tilbudet, men ser selvfølgelig fram til at alt er tilbake til det normale.

Hjemmeskole fungerer overraskende bra, så takk til fantastiske lærere som får dette til. Ved siden av det faglige har de også tid og overskudd til humor og moro. De gir av seg selv og gir oss det lille ekstra, små lysglimt i hverdagen – så ett stort klapp til de flotte lærerne som jobber og står på. De har klart å lage et digitalt opplegg for oss elever så vi har noe å holde fast ved, men jeg savner likevel den vanlige hverdagen.

Barn og ungdom er mye på nett nå, for det er der klasserommet er, der man kan møte venner etter skoletid, og der man kan følge sine fritidsaktiviteter. Digital trening, det går faktisk an, ikke like sosialt, men morsomt likevel, og det gjør godt for kroppen – både fysisk og psykisk. Et lite pusterom i en annerledes hverdag.

Så søk opp din lidenskap på nett, eller se etter nye aktiviteter du kan fylle dagene dine med. Hold deg hjemme og gjør din del av dugnaden. Det er mange som har samfunnskritiske yrker som står på mens vi må holde oss hjemme. De går på jobb for å holde Norge i gang, selv om de selv risikerer å bli smittet. En stor takk til alle dem.

Lev litt digitalt nå, sånn at vi bremser smittespredningen, så de mest sårbare i samfunnet også har en vanlig hverdag å komme tilbake til. Vi kan klare dette om alle bidrar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags