En overskrift i mandagens Drammens Tidende kan gi inntrykk av at man kutter i livsgleden for eldre. Det er ikke tilfelle.

Sykehjem i Drammen har gjennom de siste årene vært medlem av en sertifiseringsordning som heter «Livsglede for eldre». Medlemskapet har gitt Drammen inspirasjon og mulighet til å utvikle hvordan vi jobber med livsglede.

Basert på et enstemmig vedtak i Hvedutvalget for Helse og Sosial i juni la rådmann fram et forslag om å melde oss ut av sertifiseringsordningen. Dette støttet hele hovedutvalget opp om.

Høyre og Nei til bom valgte som et tillegg å fremme et forslag om at den summen som hvert sykehjem har betalt for å bli sertifisert skal gå tilbake til arbeidet med livsglede. Dette er penger som ikke tidligere er blitt brukt på livsglede-arbeid, men helt nye penger.

Alt i alt er med andre ord alle partiene for å stanse sertifiseringen og bruke like mye om ikke mer på livsglede enn idag (fordi man kan bruke mer ressurser på selve livsglede arbeidet og mindre på rapporter for å sikre fortsatt sertifisering). Forskjellen handlet til slutt om cirka 30.000 per sykehjem som ville vært et tillegg til jobben som gjøres i dag!

I en presset kommuneøkonomi må vi bruke hver krone fornuftig, men at Drammens Tidende fremstiller det som at det blir kutt i livsglede stemmer ikke. Alle partiene gikk tross alt inn for en sterkere satsing på livsglede med mer tid til livsglede-arbeid og mindre til rapporter og sertifisering.

LES OGSÅ: