Vi unge vil ikke ha napoleonskake og gratis påfyll med svart traktekaffe

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg kunne ikke tenkt meg å bo i Drammen i dag som voksen da jeg ser på byen som litt kjedelig og «grå».

Jeg ville heller kanskje bodd i Oslo hvor det finnes flere motebutikker, et større utvalg av kosmetikk, fancy restauranter og andre moderne butikker.

Jeg tror Drammen ville blitt mer tiltrekkende om flere fancy butikker og kjeder hadde funnet veien til byen. Selv om Drammen allerede har en del å by på, er det fortsatt litt som mangler. Det er mye kafeteriaer og bakerier her, men ikke nok av trendy mote for de unge.

Flere ser på Drammen som en pensjonist-by, noe jeg kjenner meg litt igjen i. Jeg tror hovedgrunnen til at Drammen blir sett på som en by for pensjonister er at det kun bygges leiligheter som er beregnet på seniorer. De har råd til å betale mange millioner kroner for trange og tilpassede leiligheter i sentrum mens unge folk gjerne må bo utenfor bykjernen.

I tillegg til dette tror jeg Drammen trenger en oppdatering av restauranter og motebutikker. For mange av dem som allerede er i Drammen gir i hvert fall meg følelsen av pensjonist.

Om flere motebutikker, trendy kosmetikk butikker og kule kafeer hadde kommet til byen, tror jeg også flere hadde trivdes og også kanskje kommet for å bli boende.

Hva om Zara hadde kommet til Drammen sentrum for eksempel? En av de største motekjedene i Europa målt i antall butikker, men som det finnes kun fem butikker av i Norge. Den nærmeste ligger i Oslo, som for mange føles langt unna i hverdagen.

Drammen har mange koselige restauranter, kafeteriaer og bakerier, men de fleste er tilpassa de eldre. Vi unge vil ikke ha napoleonskake og gratis påfyll med svart traktekaffe. Vi vil ha fylte, saftig og ikke minst sykt gode donuts og massevis av forskjellig kaffevarianter. Selv om Drammen har mange koselige bakerier, er Dunkin' Donuts veldig etterspurt og dermed et sted folk hadde ønsket å besøke.

Unge i dag, også helt opp til 40- og 50-årsalderen er veldig opptatt av utseende og velvære. Butikker som Sephora ville gitt et løft til mange kundegrupper. Grunnen til at butikken er så populær, er at du kan kjøpe sminke og hudprodukter fra mange populære merkevarer som man ellers ikke får i andre kosmetikkbutikker.

For å oppsummere trenger Drammen sentrum en oppdatering av både restauranter, bakerier og butikker for å fjerne oppfatningen av at det er en pensjonistby.

I tillegg til en oppdatering av butikker og restauranter bør også Drammen senke prisene på leiligheter slik at ikke bare eldre mennesker har råd til å bo i sentrum, men også unge, nye familier.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags