Gå til sidens hovedinnhold

Vi vil ha sannheten om alt som har vært skrevet og sagt

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Takk til Drammens Tidendes ansvarlige redaktør Espen Sandli for kronikken som setter ord på alt det vi som er glad i Godset og byen vår kjenner på.

Jeg har nesten en liten tåre i øyekroken fordi han er så tydelig på vegne av oss alle. Kronikken forteller om hva dette gjør med stoltheten vår, med den ekte kjærligheten for en klubb som nå fremstår opphøyet over alt og alle og dytter sponsorer, supportere og mediene ut i kulda.

Forstår de ikke hvilke konsekvenser det får?

Vi vil ikke ha en klubb som er hermetisk lukket rundt den innerste kretsen. Vi vil ikke ha en daglig leder som fremstår som sky og fåmælt uten gjennomføringskraft og lederegenskaper, og en styreleder som er så rutinert, men bommer totalt på håndteringen og tror at det går over. Det er ikke til å fatte.

Jostein Flo, som vi er evig takknemlig for alt han har gjort for klubben, som har stått som en bauta i over 20 år og som er blå helt inn i hjerterota selv om han ikke sier ællva og skævven. Han gjør seg utilgjengelig, titter bare fram og melder sin avgang og blir borte igjen. Hvorfor Jostein? Hvorfor forteller dere oss ikke sannheten om alt som har vært skrevet og sagt?

Henrik Pedersen var åpenbart ikke den han fremsto som da han kom. Han snakket om å se hele mennesket, behandle hver enkelt spiller individuelt, se deres behov og legge alt til rette for at de skulle føle trygghet og prestere maksimalt. Og vi enfoldige blå trykket han til våre hjerter og fikk tro på framtida da han reddet oss fra nedrykk.

Også var det i stedet en fryktkultur som ble skapt, et «kjefteregime» og maktmisbruk som trykket spillerne så langt ned at de ikke torde å si fra. Vi fikk en trener som kjeftet på assistenten sin fordi han snakket med Thor A. Nøstdahl (ifølge han selv) da han gikk tur med bikkja forbi treningsfeltet. Jeg gjentar: Thor Alsaker Nøstdahl! Da har han ikke skjønt noen verdens ting av arven vi bærer med oss. Og ikke har han skjønt at kulturen han tok med seg til Drammen hører steinalderen til.

Han sjarmerte oss i senk og reddet oss fra nedrykk. Han kom med verdier vi lovpriste, men vi ble grundig lurt. Riktignok ringte det noen klokker helt svakt. Han hadde huller i CV´n. Han hadde et bemerkelsesverdig kort opphold i Eintracht Braunschweig, men det ble glemt da han kom med det vi trengte, positiv energi.

Også var det ikke sånn. Eller i hvert fall er det det inntrykket vi har så lenge ingen forteller oss noe annet. Hva spillerne har opplevd, tenkt og ment får vi heller ikke vite. Kaptein Maigaard forsvant fra mediebildet ganske brått etter at raset kom. Hvorfor? Var han HPs løpegutt som dummet seg ut?

Hva vet vi. Bortsett fra at kapteinen forlot skuta da den begynte å krenge, i den forstand at han ble like sky og tilbaketrukket som de tre nevnte herrer i styre og ledelse.

Du har så rett, Espen Sandli. Vil den hermetisert lukkede klubben gjenskape blå energi og tro på framtida så må alt feies fram fra krokene og meddeles oss som står utenfor. Uten supportere, mediene og sponsorer er det ingenting tilbake.

I verste fall ikke spillere heller.

Takk til avisa vår som setter ord på det blødende blå hjerter skriker etter om dagen.

Les også

Godsets styreleder: – Reagerer kraftig på grove beskyldninger

Les også

NFF vurderer å granske Godset: – Vi har fulgt nøye med

Les også

Daglig leder om Flos avgang: - Ikke konkret med varslingssaken å gjøre

Les også

Reagerer kraftig på Strømsgodsets pressemelding om at Pedersen er ferdig i klubben

Les også

Pedersen ferdig: – Ingen kommentar

Kommentarer til denne saken