Vi vil ikke ha flere ensartede betongblokker i Drammen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dette leserinnlegget skal jeg argumentere for hva som kan gjøre Drammen blir mer attraktivt for innflyttere.

Det er mange meninger om Drammen som by. Noen synes byen er fin, andre ikke. Jeg mener kommunen ikke bare må investere i flere ting for at folk skal flytte til denne byen, men også ta vare på ting vi allerede har.

Mitt første og største ønske er å verne gammel historie i Drammen. For eksempel gamle hus og bygninger som gjør noe av Drammen sin sjarm. De fleste turister liker blant annet å se det som gjør stedet de besøker, spesielt. Hvis vi skal rive ned gamle bygninger og det som sier noe om Drammen, blir historien borte.

Se for eksempel på Vålerenga i Oslo eller i Kongsberg, der gamle hus er verna og er svært attraktive for turister. Jeg tror at folk vil sette pris på at vi verner noe av det vi har å tilby. Slik kan vi få flere attraksjoner, slik som Gulskogen gård, Drammens museum eller Konnerudgruvene.

En annen grunn til å bevare historien er i slike tider som nå. Korona-pandemien har begrenset folks reising denne sommeren. Det har gjort at folk har benyttet seg av innenlandsreiser og den såkalte norgesferien har vært svært populær. Det er flere steder i Norge som har fått oppleve at flere norske turister har besøkt severdigheter hos dem.

Men hvorfor vil folk besøke Drammen hvis byen ser ut som alle andre byer i Norge? Hva blir Drammen uten byens historie?

Det andre jeg tenker er viktig for Drammen, er ulike matkjeder som man ser er populære andre steder i Norge. Det er viktig at vi følger med tiden. I dagens samfunn er spesielt de unge svært opptatt av dagsaktuelle saker som for eksempel kjøttproduksjonen i Norge. Folk i dag velger i større grad å bytte ut kjøtt med plantebasert kosthold. For eksempel har man i Oslo vegetariske og veganske restauranter som «Nordvegan» og «Loving hut».

Jeg tenker at vi må ha denne typen trender med oss når man har tenkt å oppgradere noe, for eksempel restaurantutvalget.

Mote og trender kommer og går, men til slutt er det det historien som tiltrekker turister.

Jeg mener med andre ord det er viktig å ta vare på det vi allerede har, men samtidig bevege oss inn i fremtiden. Folk vil ha det som er dagsaktuelt og populært. Derfor er jeg sikker på hvis Drammen kan tilby noe som er veldig aktuelt, ville det nok vært flere som hadde vært interessert i byen vår. Og også bevare det som forteller noe om byens historie.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags