Det er fredag ettermiddag. Det snør tett for andre dag på rad, og vi observerer fra stuevinduet at gang- og sykkelveien over Øvre Sund bru ikke er brøytet.

En syklist som har tatt på alvor visjonen om at Drammen snart vil være «Norges beste sykkelby» er på vei for å hente sitt avkom i barnehagen. Hen har en sykkelbarnevogn hengende etter sykkelen, og nå bæres/pløyes begge transportmidlene over brua.

Istedenfor å våge meg ut for å hjelpe denne tydeligvis hardt kjempende «polfareren», setter jeg meg til tastaturet og sender en melding til Viken fylkeskommune på deres nettside for innmelding av feil/avvik. Det er fylkeskommunen som er ansvarlig for vedlikeholdet av denne brua har jeg tidligere latt meg fortelle.

Meldingen jeg sender til Viken viser avsendingstidspunkt klokken 16.19.

Klokken 17.05 observerer vi at en traktor først brøyter, så freser gangveien.

Klokken 17.48 mottas meldingen fra Viken fylkeskommune – «mission completed».

Imponerende respons fra fylkeskommunen. Men ikke mindre beundringsverdig er det at småbarnsforeldre tar konsekvensen av sine egne tanker om miljøsituasjonen og hiver seg på sykkelsetet når vi andre knapt tør bevege oss utendørs.

Les også:

Mye flott å erfare altså i disse tider som lokalt oppleves som krevende. Og mens alt dette skjer, og brøytemannskapene jobber livskiten utav seg, så sitter lokalpolitikere, avisredaktører (og jeg selv) bak våre tastaturer og utbroderer våre frustrasjoner over hvem som har skylda for at ting er som de er – og så er det jo bare «the weather, stupid!».

Les også: