Gå til sidens hovedinnhold

Viken har ombud som jobber mot mobbing og utenforskap. Det bør Tore Opdal Hansen vite

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres Tore Opdal Hansen uttrykker i et leserinnlegg forundring over at vi i den rødgrønne posisjonen i Viken stemte mot at det skulle utarbeides en egen handlingsplan mot mobbing og krenkende adferd. Han skriver også «en skulle tro det var bred enighet om å iverksette tiltak mot mobbing».

Og selvfølgelig er det det. Arbeid for å hindre mobbing i barnehage, skole og lærebedrifter er en av våre aller viktigste saker. Et barn som blir mobbet er et barn for mye. Derfor er målet vårt at alle barn og unge i Viken skal ha en trygg, god og inkluderende oppvekst.

Vi satser sterkt på elev, lærling og mobbeombudene våre. Ombudet i Viken er en gruppe høyt kompetente fagfolk som har bred erfaring og utdanning innen både skole, helse og sosialfagene. De jobber kontinuerlig mot mobbing og utenforskap, og utarbeider gode handlingsplaner, også mot mobbing og krenkende adferd. Tore Opdal Hansen som erfaren fylkespolitiker burde kjenne til dette. Ombudets leder Bodil Houg fra Opdal Hansens gamle fylke Buskerud er sågar landets første mobbeombud.

At vi i SV, Ap, Sp og MDG ikke stemte for forslaget fra Frp om å utarbeide en egen handlingsplan mot mobbing i fylkestinget i juni betyr ikke at vi ikke bryr oss. Det betyr bare at vi ikke ønsker at mange mennesker skal gjøre dobbelt arbeid.

Fylkesrådet i Viken jobber med utarbeidelse av helhetlige planer for alt vi skal jobbe med. Ombudets arbeid er en viktig del av dette arbeidet og de er godt i gang med sine handlingsplaner som vil bli lagt fram for fylkestinget.

Jeg velger å ha tillit til det flotte arbeidet de gjør. Når alt kommer til alt er vi enige om det viktigste – et barn som blir mobbet er et barn for mye. Vi vil alle gjøre vårt ytterste for at alle barn og unge skal ha en trygg og god og inkluderende oppvekst.

En god barndom varer livet ut.

Les også

Alle gutta drev med sport. Ferdinand (24) ville heller danse og synge:– Jeg ble spytta på

Les også

Ungdom latterliggjøres på sosiale medier etter beinhardt merkepress: – Det er rett og slett mobbing

Les også

Voksne må tørre å heve stemmen på vegne av barna

Les også

Skolene i Lier bruker omstridt mobbeundersøkelse

Kommentarer til denne saken