Gå til sidens hovedinnhold

Vil Ap svekke Fylkesmannen eller er det vi ser ren populisme?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvor populistisk går det an å bli for Arbeiderpartiet?

Vi ser at gruppeleder Eivind Knudsen stiller seg sammen med hylekoret fra Høyre og Fremskrittspartiet når Fylkesmannen gjør jobben sin og slår fast at det ikke var lov til å gi dispensasjon til å drive SMAK-puben på Åssiden. Fylkesmannen sier det riktige er å gå veien om en reguleringsplan. En prosess som må belyse saken fra flere sider, og som gir berørte parter rett og mulighet til å uttale seg.

Stortingsrepresentant Masud Gharahkhani stiller skriftlig spørsmål til statsråden om ikke Fylkesmannen bør vingeklippes mer, siden Fylkesmannen har klaget på vedtaket om å grave ut en myr for å skaffe vann til Aronsløypas snøproduksjon.

For Drammen Skisenter kan ikke en ny nedfart være et være eller ikke være, selv om noen ynder å framstille det slik.

Fylkesmannen som institusjon er under stort press om dagen. Tirsdag gikk høringsfristen ut for en endring i Plan og Bygningsloven som nettopp har til hensikt å svekke Fylkesmannens innsigelsesmulighet. I praksis betyr det et svekket vern av strandsonen, sårbare myrområder, vern av dyrket mark med mer.

Har Arbeiderpartiet slått seg sammen med Høyre og Fremskrittspartiet i kampen om å svekke Fylkesmannen, eller er de utslagene vi ser nå reinspikka populisme?

Les også

Fikk ja til å utvide Aronsløypa: – Dette betyr alt

Les også

Vil ha ny alpinløype i Drammen - men vil ikke si noe om planene

Kommentarer til denne saken