BRAGERNES: «Kjenner du noen som ønsker å eie/drive egen blomsterbutikk?» skriver Torget Blomster AS på Facebook tirsdag ettermiddag.

Selskapets eiere Fred Løwe, Ståle Pettersen og Tom-Erik Svendsen vurderer å gi seg, og vil nå at andre skal ta over butikken på torget.

Det til tross for kun et års drift - etter at de vant den omtalte duellen om blomsterboden.

– Vi som i dag eier Torget Blomster tror andre kanskje er bedre til å drive dette videre enn oss, melder Fred Løwe. Han ønsker ikke å la seg intervjue, men skriver til Drammens Tidende at eierne ikke lenger ønsker å prioritere blomsterbutikken fordi økonomien ikke står i stil til tidsbruken.

Dénise Sandli og businesspartneren Solveig Røine var de som fikk avslag på søknaden til kommunen om torgboden, og følte seg urettferdig behandlet da Torget Blomster fikk innvilget sin.

Overrasket

Nå er Dénise Sandli overrasket over Torget Blomsters avgjørelse

– Hæ, seriøst? Det føles ut som de nettopp åpna, sier hun til Drammens Tidende.


Vi brukte jo ganske mye tid på søknaden. Vi hadde veldig trua på vårt konsept. Men så valgte de noen andre, og da la vi det egentlig litt fra oss, sier hun

Tirsdag føler ikke lenger Sandli det samme engasjementet over saken.

– Kunne du tenke deg å ta over Torget Handel AS?

– Det kan jeg ikke se for meg nå. Jeg fikk jo akkurat vite det. Nå har jeg fullt fokus på å komme tilbake til egen butikk etter fødselspermisjon, sier Sandli.

Klage og avslag

Utvelgelsen om nye leietakere i fjor sommer fikk mye oppmerksomhet.

I juli 2021 kunne man søke om fire års leiekontrakt for å selge blomster, og Fred Løwe slang seg på med Torget Blomster AS.

– Jeg føler vi er en sterk kandidat, med tanke på det konseptet vi ønsker å etablere, sa Løwe til Drammens Tidende i juli 2021.

Torget Blomster AS vant omsider leiekontrakten. Noe som ikke falt i god jord hos Røine og Sandli.

«Årsaken til at Røine og Sandli tapte var altså fordi de to i sin søknad skrev at de i tillegg til utsalg av blomster også ønsket å selge grønnsaker, frukt, urter, egg, honning og saft. Kommunen på sin side ønsker en rendyrket blomsterforretning, i frykt for at det ekstra utvalget kunne gå på bekostning av andre torghandlere» skrev Drammens Tidende i august 2021.

Vi føler oss urettferdig behandlet, sa Røine til Drammens Tidende etter vinneren av leiekontrakten ble kåret 23. juli 2021.

Røine og Sandli mente at de hadde en bedre søknad enn sin konkurrent Fred Løwe. De mente også at Løwe som kommunestyrepolitiker hadde en interessekonflikt og rolleinnblanding i saken.

– Jeg synes det er urimelige anklager. Jeg og Per Olav har kun et perifert bekjentskap fra ungdomsårene, og beskyldningene har ikke rot i virkeligheten, svarte Løwe.

Røine og Sandli sendte for øvrig inn klage til kommunen om beslutningen, men fikk avslag på grunn av manglende klagerett.