DRAMMEN: Stemningen har vært høy i Godset-leiren den siste uken. 6–0 seieren mot Molde sitter fortsatt friskt i minnet hos både spillere og supportere. Søndagskampen var med på å avslutte det som hadde vært en ganske så svak oktobermåned for SIF – ett mål hadde de scoret før de like så greit dunket inn seks mot Molde.

Tre andre lyspunkter fra den kampen:

  1. Fred Friday fikk endelig slutt på måltørken. Over tre måneder hadde gått siden sist nigerianeren kunne juble for en nettkjenning.
  2. Johan Hove slo tilbake. 21-åringen har hatt en dalende formkurve siden i sommer, men med et mål og flere gode offensive involveringer leverte han den beste prestasjonen han har gjort på lenge.
  3. Tobias Gulliksen – for et talent. 18-åringen lekte seg mot Molde og satt i tillegg to mål. I motsetning til de to tidligere nevnt har konnerud-gutten vært mer jevn i prestasjonene. To mål mot Molde betyr at han nå deler toppscorertittelen med Friday.

Snille gjester

SIF har vært ganske solide og jevne i prestasjonene på hjemmebane denne sesongen, på bortebane er dermed situasjonen annerledes. Godset er før denne runden eliteseriens dårligste bortelag. Én seier, tre uavgjort og åtte tap er fasit etter tolv forsøk – Godset er med andre ord en ganske hyggelig gjest for eliteserielagene å invitere.

På søndag går turen nord og forbi polarsirkelen. Tromsø har etter en rekke med sterke resultatet dratt seg opp fra sumpen og ligger før helgen på en ellevteplass med 29 poeng - åtte poeng foran Stabæk på kvalikplass. Etter de røk ut mot Alta i cupen i august har de kun tapt mot Bodø/Glimt, Rosenborg og Molde.

Hjemme på Alfheim har de vunnet sine tre siste hjemmekamper. Det er også alle seirene de har klart på hjemmebane denne sesongen. Historisk sett så har Godset slitt i Nordens Paris. Fire ganger har SIF kunnet juble for seier før de begir seg på den 1176 kilometer lange turen hjem til Drammen.

Disse starter for Godset:

Etter han ble byttet ut forrige kamp har Viljar Myhra blitt igjen i Drammen. Det betyr at Morten Sætra får sin første Eliteseriekamp fra start siden 2019. Midstopper Ari Leifsson har også blitt igjen hjemme i Drammen på grunn av en liten skade som gir plass til Niklas Gunnarsson i startoppstillingen.

Strømsgodset melder på sine nettsider at også Jonathan Parr står over turen til Tromsø på grunn av personlige årsaker. Det betyr at Thomas Grøgaard blir å finne på venstrebacken.

(4-3-3)

Morten Sætra, Lars Vilsvik - Niklas Gunnarsson - Gustav Valsvik - Thomas Grøgaard, Johan Hove - Herman Stengel - Kreshnik Krasniqi, Haldor Stenevik - Fred Friday - Tobias Fjeld Gulliksen.