Vil Høyre bare ha sykehus, eller gode tjenester også?

Av
DEL

MeningerI Stortinget svarte helseminister Bent Høie (Høyre) nei på spørsmål fra Masud Gharahkhani (Ap) på om staten vil sikre stråleterapi på nye Drammen sykehus. Det var på et vis godt at han endelig svarte, selv om svaret ikke var det vi ønsket.

Dette er ikke godt nok, når vi skal skape framtidens regionsykehus her i Drammen. Da kreves det at sykehuset også kan levere tjenester vår befolkning trenger. Å fjerne stråleterapi fra Drammen er et signal til Drammens innbyggere om at staten ikke prioriterer våre behov.

Høyres Kristin Ørmen Johnsen og Fredrik Haaning tør ikke engang motsi sin egen statsråd. Nevnte Haaning sa i kommunestyret at å jobbe for at staten sikrer disse gode tjenester på sykehuset var en tapt kamp, og ikke noe han ville forsøke på.

Heldigvis styres ikke Drammen kommune av høyrefolk som har gitt opp kampen om å få Sykehuset finansiert med alle de tjenestene vi trenger. Drammensordfører Monica Myrvold Berg har allerede vist langt mer kampvilje sammen med våre stortingspolitikere fra Ap.

Dette er ikke slik Ørmen Johnsen forsøker å framstille det, et politisk spill, men en reell kamp for å sikre det sykehuset Drammen kommunes innbyggere og regionen rundt trenger. Vi forventer at Høyre blir med på den kampen, framfor å legge seg for egen minister.

Valget og spørsmålet er nå, ville Høyre bare ha sykehuset der for syns skyld, eller vil de være med å kjempe for innholdet og tjenestene våre innbyggere trenger og fortjener?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags