(Eikerbladet)

«Krise» sa Vegard Hansen etter MIF røk på sitt femte strake serietap i Raufoss på torsdag. Treneren har aldri opplevd en slik rekke med resultater mens de har vært i Norges nest øverste divisjon. De fleste tenker nok at dette må ta slutt en eller annen gang og kanskje mandagens kamp mot et Åsane-lag, som står med tre seiere etter 13 serierunder, kan være slutten på dette marerittet.

DISSE STARTER FOR MIF:

Kinn, Skaar Eriksen - Hansen - Nakkim - Olsen Solberg, Rønning Ovenstad - Appiah - Twum - Egilsson Olsen, Stokke - Singh.

De siste årene har Åsane vært laget å slå om man vil komme seg inn på kvalikplassene, men denne sesongen har vært tråere. Nykommerne som skulle fylle tomrommet etter salg av flere nøkkelspillere har ikke prestert på samme nivå. Ankomsten til den tidligere Premier league-profilen Morten Gamst Pedersen ser heller ikke ut til å ha hjulpet stort.

Selv om resultatrekken har vært alt annen enn bra, så er det ett bitte lite lyspunkt – det er at selv om MIF skaper veldig få målsjanser, så er de i det minste svært effektive når de først får sjansen. De siste to kampene har de hatt tre skudd på mål og scoret tre. Så om MIF klarer å tette opp bakover så er det litt håp.

Så blir det spennende å se om Vegard Hansen gjør noen endringer i startoppstillingen. Til nå har det vært minimalt med endringer, men igjen så har de ikke all verdens bredde å skryte av. Unggutten Brinder Singh har blitt byttet inn mot slutten av de fleste kampene, men utenom den avgjørende scoringen mot Bryne har han ikke levert all verdens. Kanskje får han mer tid på å vise seg fram på mandag.

Siden 1994 har MIF og Åsane møtt hverandre åtte ganger, sist i 2018 da Sondre Solholm Johansen sørget for at Mjøndalen kjempet seg tilbake til et uavgjortresultat.