Vil vi shoppe på Zara, er vi nødt til å pendle til Sandvika eller Oslo. Det hadde vært fint å slippe det

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er en 18 år gammel jente som er født og oppvokst i Drammen. Jeg er utrolig fornøyd med å være herfra, og har sett hvor mye byen har utviklet seg det siste tiåret.

Nye moderne bygninger er bygget, og det har kommet flere skoleplasser og flere steder å bo. Det er ingen tvil om at Drammen har blitt en attraktiv by å bo i eller besøke.

For over 20 år siden kom mine foreldre til Norge, og etter et par år bosatte de seg i Drammen. De har sett byen utvikle seg samtidig som de har sett barna vokse opp. De har fortalt meg at tidligere hadde ikke Drammen så stort shopping-utvalg eller like mange skoleplasser og elegante boliger som nå.

Noen ganger undrer jeg over hvorfor de valgte å bosette seg i akkurat Drammen.

Vi er heldige å bo i en stor by, sentralt i regionen og der mange kommer til Drammen for å shoppe. Og hvis du ikke finner det du er ute etter i her, er Oslo alltid en plan B. Men jeg synes vi skal slippe styret med å stikke til Oslo bare fordi Drammen mangler enkelte butikker. Gulskogen Senter har utrolig mange flotte butikker som gjør senteret verdt å stikke innom. Likevel ønsker drammenserne seg flere butikker, blant annet den store og populære kleskjeden Zara.

Vil man shoppe på Zara, er man nå nødt til å pendle til Sandvika eller Oslo.

Det er flott at det bygges nytt og moderne i Drammen, men hvor mye skal til før byen blir helt grå? Det bygges mange nye boliger og leiligheter, men alle boligene truer den fine og grønne naturen. Dette er ikke særlig miljøvennlig.

Vi må unngå å gå helt «New York City».

Det grønne i Norge skiller oss fra andre land, som for eksempel USA. Derfor er det bedre å rive ned råtne bygg for å bygge nye boliger, eller gamle hus som ikke er historisk. For historisk er også nøkkelen her. Vi må ikke rive en del av gamle Drammen for å bygge moderne.

Vi unge formidler livene våre gjennom fotografering. Vi bruker sosiale media og tagger fine steder. Selv om det ikke virker slik, er Drammen en turistby for enkelte. Dersom Drammen ble enda mer attraktiv utenom moderne bygninger, vil det trekke til seg enda mer besøk og dermed bli en mer attraktiv by.

For unge vil det alltid være viktig å ha et sted å henge, som er trygt. Derfor tror jeg det blir viktigere å satse på ungdomsklubber.

Om noen år flytter jeg ut av Drammen for å studere, men med et håp om å flytte tilbake til hjembyen min. Det er her jeg ble født og vokste opp, og jeg håper jeg kan stifte familie her i framtiden, at barna mine kan få oppleve å vokse opp i en vakker, levende, grønn og historisk by som Drammen.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags