Vinglepettere med ordførerambisjoner bør geleides ut av Rådhuset

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Drammens Tidende kan vi lese om Fredrik Haaning som nå snur trill rundt i saken om en bypakke i Drammen. En bypakke som skal bygge ut nødvendig infrastruktur, gang og sykkelveier og sørge for et skikkelig busstilbud i vår region. En bypakke som er helt nødvendig for å sikre at ikke byens gater oversvømmes av privatbiler og blir ufremkommelige.

Haanings parti har stemt ja til denne bypakka i to omganger.  Først i 2016 og så igjen i 2018.  Høyre  har stemt for bompenger som finansieringskilde ikke bare en gang, men en rekke ganger i formannskapet og i Bystyret. Haanings partikolleger har stemt for det samme i komiteer i fylkesutvalg og i fylkestinget. Så sent som 15. august ga Haaning full støtte til pakka.  9. april mener han det totalt motsatte.

LES OGSÅ: Flere partier endrer syn på bypakke og bommer – dette er reaksjonene

Denne politiske prosessen har vært  en av tidenes mest langtrøye i Drammen. Vi snakker tiår. Og selve Buskerudbypakke 2s konseptvalgutredning ble lagt fram for første gang så tidlig som i 2013.  Høyre har hatt utallige muligheter til en  ærefull retrett  tidligere. De muligheten er ikke benyttet. Tvert imot.

Vi har brukt millioner av kroner på utredninger, saksbehandling og politisk arbeid.  For et vanvittig pengesløseri. For et symbol på politisk visjonsløshet. Det er en skandale av dimensjoner.

Uenighet er både sunt og bra. Jeg har en god tone og respekterer ethvert menneske som mener det motsatte som meg selv. Helt greit. Jeg må dessverre innrømme liten respekt for politikere som snur kappen etter vinden og  søler med fellesskapets penger i kjempestore politiske prosesser som de selv gruser for egen vinning. 

LES OGSÅ: Frp vil sette spikeren i bomkista

Politikere som er mer opptatt av ordførerkjedet enn sømmelighet, redelighet, ærlighet og ansvarlighet ovenfor kolleger. Vinglepettere med ordførerambisjoner  bør geleides pent ut av rådhuset.

Jeg tror velgerne vil ha, og fortjener, tydelige stemmer. Politikere som har standpunkter og mener noe. Politikere som vil noe.  Folk som er med i politikken fordi de brenner for noe. Politikere som står på begge beina og svarer ærlig, klart og rett fram.

Jeg tror ikke folk vil ha politikere som snakker folk etter munnen. Som skal være enige med alle.  Politikere som tar både to og tre motsetningsfulle standpunkter i en og samme sak for å tekkes flere velgere. Politikere som snur ved et minste vindkast.

Buskerudpakke 2, Drammens bypakke, er helt essensiell for byens videre vekst og utvikling. Uten den må vi kutte i busstilbudet, skrinlegge viktige veiprosjekter og legge sykkelplanen på hylla. Uten denne pakka settes byutviklingen 20 år tilbake.

LES OGSÅ: Bompakka rekker ikke fristen til Stortinget: – Ikke garantert behandling før sommeren

Ja, den er bompengefinansiert. Det er en sur pille for mange. Men nødvendig.

Fredrik Haaning får ikke vår støtte som ordfører. Vi kan ikke stole på en politiker som sier en ting og gjør noe annet og som går bak ryggen på samarbeidspartnere.

Høyre bør skifte ut sin ordførerkandidat med en ansvarlig politiker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags