Virke ber om pustehjelp for reiselivsnæringen etter nye reiseråd

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke etterlyser hjelpetiltak til reiselivsnæringen etter at hele Europa utenfor Norden ble rødt på Utenriksdepartementets smittekart.

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke etterlyser hjelpetiltak til reiselivsnæringen etter at hele Europa utenfor Norden ble rødt på Utenriksdepartementets smittekart. Foto:

Av

Hele Europa utenfor Norden er nå rødt på Utenriksdepartementets smittekart. Virke etterlyser hjelpetiltak til en reiselivsnæring med brukket rygg.

DEL

Ivar Horneland Kristensen, som er administrerende direktør i Virke, sier markedet nå er helt forsvunnet for næringen, etter at også Kypros, Latvia og Liechtenstein, samt en håndfull regioner i Sverige og Finland, ble «røde» på UDs smittekart.

– Dette rådet rammer en reiselivsnæring som allerede ligger med brukket rygg, sier Kristensen.

Kristensen viser til at kulturen og idretten onsdag fikk 2,5 milliarder kroner i koronastøtte for første halvår av 2021, noe han beskriver som både «riktig og viktig».

– Men det blir feil om to hardt rammede bransjer behandles ulikt. Nå må vi få på plass tiltak som treffer, og det er åpenbart at kompensasjonsordningen må være kraftfull nok og treffe bransjene som i stor grad er nedstengt til januar neste år, sier Kristensen.

Selv om store deler av Europa har vært rødt på kartet siden september, har folk fortsatt å planlegge reiser utenlands. De siste 30 dagene har forsikringsselskapet Gjensidige mottatt 3.000 skadesaker tilknyttet koronaviruset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken