– Har du en god idé, så ta kontakt med Gründerboost

Annonsørinnhold fra

Font, Rectangle

– Her kan du treffe andre likesinnede som lever og ånder for sin idé. Vi tilbyr en-til-en møter, kurs, gründerverksteder og spennende aktiviteter – helt gratis, forteller Lisbeth Torkildsen, rådgiver i Gründerboost.

Tilbudet er til deg som nylig har, eller ønsker å starte en egen bedrift i kommunene Drammen, Lier og Øvre Eiker. Næringsforeningen i Drammensregionen drifter Gründerboost på vegne av disse kommunene.

Verdien av å dele og bygge nettverk

Rådgiver og veileder, Lisbeth Torkildsen, har jobbet i Gründerboost i over 6 år. Hun brenner for at gründere skal lykkes med sin forretningsidé, og legger stor vekt på viktigheten av gode møteplasser for kunnskapsdeling og nettverksbygging.

– Som gründer er det essensielt å bygge nettverk. Min erfaring er at gründere som møtes og deler kunnskap har langt større sannsynlighet for å lykkes. Gründerboost ønsker å skape disse møteplassene, både fysisk og digitalt. Vi arrangerer blant annet gründerverksted, temakopp, kurs og nettgrupper.

Interior design, Comfort, Chair, Smile

Lisbeth Torkildsen, rådgiver/veileder Gründerboost

Se kommende kurs og aktiviteter hos Gründerboost

– I tillegg til kurs og aktiviteter i egen regi har vi et tett samarbeid med næringslivet i regionen. Eksempler er pitchekonkurranser, gründerfrokoster, gründerkafeer, «Temakoppen» og mange eventer i den internasjonale Gründeruka.

-Målet for all vår aktivitet og arrangementer, er at deltakerne skal bli både inspirert og utfordret, sier Lisbeth Torkildsen

– For selv om vi først og fremst heier frem gründerne, trenger de også å bli utfordret. De må tørre å teste idéen og få tilbakemeldinger, for så å gjøre tilpasninger. Det er lett å forelske seg i sin egen idé før det grunnleggende er på plass. Ofte er det flere ting som må klaffe: med kunder, samarbeidspartnere og ikke minst timing. Vi skal gi gründerne de verktøyene som trengs for å utarbeide en solid forretningsplan.


Gründerboost (tidl. Etablererveiledningen i Drammensregionen) er en gratis tjeneste for dem som har et ønske om, eller er i startfasen med å etablere egen bedrift.


Gründerboost

Fra venstre: Eier av Greencore AS, Ida Sofie Ask Bjaarstad, driver hos Flid Mekaniske, Sindre Kentsrud og artist Cecilie Schilling.

"

For selv om vi først og fremst heier frem gründerne, trenger de også å bli utfordret. De må tørre å teste idéen og få tilbakemeldinger, for så å gjøre tilpasninger

Lisbeth Torkildsen, rådgiver/veileder Gründerboost

En dytt i riktig retning

Flid Mekaniske er en av mange bedrifter som har benyttet seg av tilbudet. Flid Mekaniske drives av Sindre Kentsrud. Fra tidlig alder fikk han fort interesse for sveis, og med tiden økte motivasjonen og sulten på å starte noe eget.

– Via Gründerboost har jeg fått den ryggstøtten jeg trenger. Jeg har fått hjelp til å få det formelle på plass som gjør oppstarten lettere. Spesielt kursene og veiledningen har gitt meg en stor verdi. Jeg deltok blant annet på et salgskurs om salgsprosess og salgsstrategi. Jeg lærte hvordan jeg skulle angripe situasjonen og tilnærme meg nye kunder, sier Sindre Kentsrud.

– Man kan fort bli litt alene i en oppstartsfase. Det å få snakke med andre i samme situasjon, og ikke minst få 1-1 veiledning er gull verdt. Jeg anbefaler Gründerboost på det sterkeste. Du må fortsatt jobbe mye på egenhånd, men det gir deg kunnskapen og tryggheten du trenger for å komme videre. Det er moro at det legges til rette for at vi som gründere skal lykkes, avslutter Kentsrud.

Smile, Beard, Sleeve, Eyewear, T-shirt

Sindre Kentsrud, eier av Flid Mekaniske

Går du med en gründerdrøm i magen? Eller kanskje du allerede er i gang?

Les mer om oss på grunderboost.no 

Eller kontakt rådgiver Lisbeth Torkildsen

E-post: lisbeth.torkildsen@grunderboost.no

Tlf: 900 45 128

Nye innfallsvinkler

Via Gründerboost kan du få tilrettelagt veiledning på din forretningside, og vi hjelper deg å tydeliggjøre det grunnleggende; hva er det du selger, til hvem og hvordan.

Cecilie Schilling er artist og driver et enkeltmannsforetak. Etter tips fra en venninne tok hun kontakt med Gründerboost.

– Etter jeg kom i kontakt med Gründerboost har det gitt meg et skikkelig tankespinn. Det ga meg rett og slett motivasjon til å ville bli enda bedre. Jeg har fått verdifull kunnskap om grunnpilarene innen salg, økonomi og markedsføring, og åpnet øynene mine for å vurdere bedriften min, sier Cecilie Schilling.

Spesielt trekker Schilling frem en nettgruppe hun deltok på innen selvledelse og motivasjon.

– Jeg jobber mye alene, og det å få muligheten til å sparre med andre i samme situasjon var viktig. Etter kurset fikk jeg nye innfallsvinkler, nye ideer og ny giv. At Gründerboost i tillegg er en gratis tjeneste for personer som ønsker å starte for seg selv er ikke annet enn fantastisk. Min oppfordring til alle gründere i en oppstartsfase – ta kontakt! Du får så utrolig mye igjen for det. Her kan du sparre med andre som du merker at vil deg vel, sier Schilling.

Flash photography, Street fashion, Hair, Smile, Lip, Hairstyle, Shoulder, Sleeve, Happy, Waist

Cecilie Schilling, artist og driver av enkeltpersonsforetak

Temakurs med profesjonelle kursholdere

Ida Sofie Ask Bjaarstad startet Greencore AS i starten av 2021 og er en engasjert klimaoptimist. Med Greencore ønsker hun å rette et større fokus på bærekraft og samfunnsansvar, hjelpe bedrifter til å komme i gang med miljøledelse og være en pådriver for verdiskapning i den grønne omstillingen.

– Man må være up to date, ellers taper man. Gjennom Gründerboost har jeg tilegnet meg ny kunnskap i hvordan jeg skal drive Greencore videre. Mulighetene som Gründerboost tilbyr betyr mye i en oppstartsfase. Jeg var med på et kurs i presentasjonsteknikk og her lærte jeg en del teknikker jeg har fått god bruk for, sier Bjaarstad og fortsetter:

– Kursene er så verdifulle, og jeg anbefaler alle å benytte seg av tilbudet. Nå som samfunnet har åpnet opp igjen, blir det enda mer gøy. Det gir rom for å møte andre gründere og delta i relevante nettverk. Kurs og veiledning gjør det lettere å bygge en lønnsom bedrift.

– Gründerboost har åpnet flere dører for Greencore mot næringslivet. Det har derfor vært naturlig for meg å melde meg inn i Næringsforeningen i Drammensregionen. De har et sterkt engasjement for det grønne skiftet og er en sterk pådriver i den sammenheng. I samarbeid med Næringsforeningen gjennomfører vi fremover kurs for miljøsertifisering.

Vil du realisere en forretningsidé, så vil jeg anbefale å ta kontakt med Gründerboost, avslutter Bjaarstad.

Face, Hair, Smile, Joint, Shoulder, Comfort, Sleeve, Eyewear, Wood

Engasjert klimaoptimist: Ida Sofie Ask Bjaarstad, eier av Greencore AS

Se kommende kurs og aktiviteter hos Gründerboost