Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Kurs- og konferansesenteret med hundre års historie

Annonse fra Danvik Kurs

Panoramautsikt over Drammen by, et fantastisk kjøkken og toppmoderne fasiliteter. Ikke rart mediestudenter, kursdeltakere og selveste Olav Thon trives her!

Danvik Kurs- og konferanse-
senter

Vi er totalleverandør av møter, kurs- og konferanser, og kan i tillegg til lokaler servere det du måtte ønske. Alt fra enkle smørbrød til koldtbord og finere middager.

Danvik Arena

Ny konferansesal med plass til inntil 240 personer:

Dagskurspakke (kroner 450) inkluderer: 

* Kaffe/te m/frukt eller wienerbrød v/ankomst
* Stor lunsjbuffet
* Kaffepause etter lunsj.
* Leie av rom er inkludert i kurspakken
Pris på leie uten kjøp av pakke fås på forespøsel.

Casablanca

54 personer i kinoppsett:

Dagskurspakke (kroner 450) inkluderer:

* Kaffe/te m/frukt eller wienerbrød v/ankomst
* Stor lunsjbuffet
* Kaffepause etter lunsj
* Leie av rom er inkludert i kurspakken
Pris på leie uten kjøp av pakke er 2000 kroner.

Utstyr: Standard i alle rom er lerret med prosjektor og lyd

Spisesal: Hyggelig spisesal med plass til cirka 200 personer. Denne salen kan brukes til alle slags arrangement. Ønskes finere middager er kjøkkenet behjelpelig med å sette opp din meny.

- Så aller verst kan den ikke sies å være her jeg sitte akkurat nå og ser på panoramautsikten utover byen, med Marienlyst, bandystadion og badet rett under meg. Kommentaren kommer fra rektor Willy Mangersnes etter at han blir spurt på telefon om beliggenheten til Danvik. Og han har selvfølgelig rett. Danvik må kunne sies å ha den flotteste utsikten i byen til å ligge så sentralt, bare ti  minutters gange fra jernbanestasjonen.

Mange kjenner Danvik som en folkehøyskole med over hundre års historie og svært prominente elever på listen. Det mange ikke vet er at Danvik også er et av byens beste og mest sjarmerende kurs- og konferansesenter.

Olav Thon og talentfabrikken

- Danvik Arena som er den største konferansesalen vår har sitteplasser til 187 i en toppmoderne sal med alt av teknologi, informerer Thale Sydtskow, kursansvarlig ved Danvik ivrig. Det finnes også en mindre sal kalt Casablanca med plass til 54, også her med alt av teknologi og i kinooppsett. Den største salen stod ferdig og splitter ny til hundreårsjubileet for to år siden. Den gang var selveste Olav Thon en av gjestene.

- Thon sier alltid at Danvik er den eneste utdannelsen han har, forteller rektor Mangersnes. Men man skal ikke kimse av å ha vært innom Danvik, det er nok av kjente mediepersonligheter som har vært innom her gjennom årenes løp, og skolen blir ofte kalt 'talentfabrikken'.

Sommer og vinter

I tillegg til det hyggelige miljøet på Danvik som er skapt av omgivelsene, bygget og elevene ved folkehøyskolen, er det flere ting kurs- og konferansedeltakerne kan nyte godt av. Det bør nevnes toppmoderne fasiliteter gode nok for mediestudier som har vært skolens fokus siden 80tallet, rikelig med parkeringsmuligheter og ikke minst et fantastisk kjøkken. 

- Vi er kjent for den gode maten vår, og det at det er rikelig med mat. Vi sparer ikke på porsjonene, sier Sydtskow. Og med et kjøkken som driver med alt av catering er det mulig å skreddersy menyen til ethvert ønske og budsjett. Kurs og konferanser holdes året rundt, men om sommeren er det også mulig å overnatte på Danvik. Da kan man nyte den flotte eplehagen og de lyse rommene med privat bad i tillegg til maten og de andre fasilitetene. 


Hjertelig velkommen til Danvik kurs- og konferansesenter, for gode og rimelige kurs- og konferanser. Er du interessert i vår catering kan du lese mer om den her

Og send oss gjerne en e-post her!  Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet